Meander MC : Amersfoort

Dankbaar!

In de loop van de jaren heb ik prikangst ontwikkeld. Het begon bij mijn 9-jaarsprik en groeide steeds verder uit tot een onrealistische angst. Op mijn 26ste besloot ik dat ik er genoeg van had: corona was flink aan het huishouden en ik moest gevaccineerd worden, maar elke vezel in mijn lichaam verzette zich daartegen. Als ik naar een prikafspraak moest, dan maakte ik letterlijk rechtsomkeert als ik aan de beurt was. Of als ik de kamer binnenstapte, barstte ik direct in huilen uit of kreeg in een paniekaanval waarbij ik niet stopte met shaken. Ik besefte dat dit niet langer kon…  

Toen ben ik gaan zoeken naar behandelingen tegen deze angst. Ik vond de methode met het lachgas bij me passen en vond het een fijn idee dat ik niet elke seconde ‘bewust’ mee hoefde te maken. Het voelde alsof ik een escape had. Henk heeft mij tijdens de consulten telkens uit mijn comfort zone laten stappen, zonder hierbij teveel te dwingen. Hij deed nooit zomaar iets zonder dat ik wist wat er ging gebeuren en dat zorgde ervoor dat mijn vertrouwen groeide. We hadden van tevoren duidelijke afspraken gemaakt, waardoor ik precies wist wat ik kon verwachten.

Voorheen durfde ik geen afspraken te maken na mijn prik, omdat ik mijn leven na een prik niet goed voor kon stellen. Ik had immers altijd het idee dat ik het niet zou overleven. Inmiddels weet ik gelukkig beter! Ik laat mijn keuze om me te laten vaccineren niet meer afhangen van mijn angst. Daarvoor ben ik erg dankbaar! Het voelt een beetje alsof ik een stukje van mijn leven terug heb. Ik word niet meer overvallen door angst als ik geprikt moet worden en daar ben ik heel blij mee!