Meander MC : Amersfoort

Hoe Henk mijn dochter van haar prikangst afhielp.

Mijn dochter van 13 was al tijden erg bang voor naalden. En toen de enveloppe met de uitnodiging voor de 12 jaarsprik op de mat viel liep ze al gillend weg. Ik ben toen eerst met de huisarts en GGD gaan bellen. Het enige wat de GGD kon bieden was een afspraak op kantoor maken zodat ze niet in de sporthal hoefde te komen en dat ze meer tijd voor haar hadden.  Maar zover was ze nog niet, na de vorige prik in een apart kamertje was ze met twee man vast gepakt en geprikt. Dus daar moest eerst wat aan gedaan worden. Via internet kwam ik toen op deze site terecht. Dat leek me wel wat, en Amersfoort is ook nog in de buurt voor ons.

Bij het intake gesprek viel de rust die Henk uitstraalde mij meteen op. Hij had alle tijd om met mijn dochter te praten over haar angsten. En hij legde uit hoe het lachgas werkt. Daarna mocht ze het zelf proberen. Ze had zelf de controle doordat ze zelf het mondkapje vast hield. Dat ging heel goed.

De volgende keer ging ze al met wat minder spanning erheen. En de prik zat er met een flinke dosis lachgas ook zo in. Dat ging zo soepel dat ze de volgende keer al zou proberen het met minder lachgas te doen. En ook dat lukte ! Met maar een paar teugen was ze al erg ontspannen. De vierde keer zou ze proberen zonder lachgas. Ik had daar nog mijn twijfels over of dat zou lukken. Maar ze zei zelf dat ze het echt ging proberen. En in de rustige, ontspannen omgeving bij Henk lukte dat ook !

Ik ben erg trots op mijn dochter, omdat ze er zelf vanaf wilde lukte deze therapie !

Petra