Meander MC : Amersfoort

Na zeker 25 jaar met verkeerde diagnose geleefd te hebben.

Mijn probleem.
De gevolgen van de prik in samenhang met een anafylactische shock met hart stilstand als gevolg daardoor een zeer grote fobie voor Prikken te hebben opgebouwd. Hierdoor had ik dus ook een problemen met het verkrijgen van mijn Covid injectie. Niemand wilde het risico aangaan om mij te prikken gezien mijn dossier.

Nadat ik Henk Schenk op TV heb gezien, waar hij uitleg gaf over zijn manier aanpak bij prikangst, coachen, prikken en vertrouwen kweken, heb ik contact opgenomen. Daar hebben we open en eerlijk alles besproken. En een test gedaan met het lachgas om te kijken hoe ik daar op reageer.

We hebben besloten om voor eens en altijd uit te sluiten of ik allergische was voor de stof, of dat ik zo extreem reageer op de naald.

Op 11 augustus was het zover. Bij het binnen komen was er zelfs iemand van de afdeling Harttrauma. Met als aanvullende info van Henk Schenk, als we de lege prik (dus de naald zetten) en het gaat fout neemt de dame/arts het over, ook het crash team is voorbereid.

Dat dit was georganiseerd gaf zoveel vertrouwen.

Na dat ik mijn duim opstak nadat ik voldoende vertrouwen had met het lachgas kreeg ik de prik. Toen even wachten 10-15 minuten. Toen zei Henk Schenk het is nu duidelijk dat je dus niet voor de naald allergisch bent. Maar voor de stof bij de prik die je 25 jaar geleden hebt gekregen.

Ik was zo gelukkig dat ik spontaan moest huilen. (ik was zo gelukkig dat dit eindelijk was opgelost). Na weer een dosis lachgas het corona vaccin gekregen, ook dit ging goed, wat bijzonder.

Al die jaren altijd heel voorzichtig geweest bij alles wat er qua gezondheid gebeurde wanneer men wilde prikken. En dat alleen maar omdat er door de jaren heen een probleem is opgebouwd op foute feiten.

Om helemaal weer klaar te zijn om geprikt kunnen worden heb je een aantal positieve ervaringen nodig. Na deze eerste positieve ervaring hebben we besloten om de prikken voor verre reizen in het gele boekje te laten zetten.

Op 22-9 heb ik de eerste 2 injecties gehad en wederom met een zeer positieve ervaring dankzij de rustige werkwijze van Henk. (Zo trots op mezelf)

De volgende 2 injecties gaan zonder lachgas.

Ter info, ik ben een man inmiddels 64 jaar met een baan waarvoor ik regelmatig naar het buitenland moet.

Kortom het is nooit te laat om met de juiste mensen aan een probleem te werken.

Ik ben blij dat ik Henk Schenk en de Prikangst Kliniek heb leren kennen.

Ik ben de prikangst kliniek en in het bijzonder Henk Schenk heel erg dankbaar dat mijn leven weer een stuk normaler is.