Meander MC : Amersfoort

Na 35 Jaar Verder Zonder Prik- & Bloedfobie

Als peuter heb ik behoorlijk wat doktersbezoeken en ziekenhuisopnamen gekend. Door de (negatieve)ervaringen die ik als jong kind heb opgedaan is uiteindelijk een serieuze fobie ontwikkeld voor bloed en injecties gerelateerde handelingen.

Gelukkig ben ik over mijn gezondheidsproblemen heen ‘gegroeid’ waardoor dokters en ziekenhuis bezoeken geleidelijk tot het verleden gingen behoren. Echter na vele jaren en inmiddels als volwassene was de prikangst uitgegroeid tot een onbeheersbaar ‘monster’.

En toen ik na vele jaren toch weer eens een huisarts moest bezoeken wist ik op voorhand dat ik niet onder een bloedafname uit kon komen. Ik was vastbesloten mijn fobie(=irrationele/ ongefundeerde angst) en het ‘monster’ wat diep in mij leeft aan te pakken.

Na vele uren op het internet te hebben gezocht en na het kijken van diverse YouTube filmpjes, uiteindelijk op de website van Henk terechtgekomen. Wat is er bizar weinig praktische hulp voor mensen met prikangst, zeker als je bedenkt dat je niet de enige bent die hier mee te maken heeft!

Het unieke aan Henk en zijn praktijk is de psychologische hulp gecombineerd met praktische hulp. Een breed scala aan hulpmiddelen – van geruststellen tot achterhalen van de oorzaak, van volledig pijnloze injectie tot het gebruik van lachgas – maakt dat succes gegarandeerd is.

Met name de hulpmiddelen om mijn bloeddruk op pijl te houden zorgen ervoor dat ik niet meer flauwval tijdens een injectie/ bloedafname.
Nu er al meerdere keren succesvol bloed is afgenomen – en ik tijdens de afname zelfs durf te kijken – weet ik dat het ‘monster’ binnen in mij stervende is. Het heeft mijn algehele zelfvertrouwen behoorlijk goed gedaan en angstaanvallen laten verdwijnen.

Enig puntje van kritiek…:   Henk, waar was je 35 jaar geleden. 😉

Henk bedankt voor je geduld en goede werk!