Meander MC : Amersfoort

steeds minder eng

Onze dochter Amber had vreselijke prikangst. Ze ging nog liever niet mee op vakantie dan naar een land waar inentingen noodzakelijk zijn. Zelfs in het ziekenhuis met een vermoedelijke darmontsteking heb ik haar van de behandeltafel zien rennen, ondanks de vreselijke pijn die ze had.  Dit om maar aan te geven hoe groot de angst was. We hadden al meermaals besproken dat ze beter iets aan deze angst kon laten doen daar ze waarschijnlijk nog wel vaker geprikt zou moeten worden in haar leven. Ze was net achttien geworden. Na wat googelen op het internet las ik over de behandelmethode met lachgas van Dr. Henk Schenk in Amersfoort. Ik liet het aan Amber lezen en na een week vertelde ze dat ze een afspraak had gemaakt. We waren ontzettend trots dat ze zelf de stap durfde te zetten om iets aan haar prikangst te doen. Natuurlijk ging ze de eerste keren met pijn in haar buik en slapeloze nachten naar Amersfoort maar al na het eerste gesprek had ze vertrouwen in Henk. Bij de volgende afspraken werd er geprikt en de eerste keren mocht Amber zelf de hoeveelheid lachgas bepalen waardoor ze er zelf controle over had en zich daardoor over kon geven. Ik vond het ongelooflijk om te zien hoe ze zich met steeds minder lachgas liet prikken. Dat de werkelijkheid eigenlijk minder eng was dan de angst in haar hoofd. Natuurlijk vind ze het nog steeds niet leuk maar ze laat de angst niet meer de baas zijn. Twee weken geleden is ze voor de laatste keer geweest en heeft ze bloed laten prikken bij de poli door een verpleegkundige. Henk was er bij voor de mentale ondersteuning maar het ging super! We zijn ongelooflijk blij met het resultaat en raden deze methode bij Henk iedereen met deze angst van harte aan! Nogmaals bedankt Henk.

Marjon

Ik moest voor mijn opleiding het vaccin hepatitis B hebben. Maar ik had van jongs af aan al erge prikangst. Mijn moeder ging googelen en ze kwam bij dokter H. Schenk uit. Ik vond het lastig de stap te nemen, maar ik schreef mij in voor de prikangst therapie. Met spanning in mijn buik ging ik met mijn moeder naar het eerste bezoek. We maakten kennis met dokter Henk en ik mocht het lachgas proberen, zodat ik kon voelen wat het met mij deed. Ik vond dit erg fijn en het gaf mij vertrouwen in de komende afspraken. De volgende afspraak werd ik geprikt en mocht ik zelf de hoeveelheid lachgas bepalen. Dat was fijn om zo nog enige controle te hebben. Het was een verrassend goede eerste ervaring. De daaropvolgende afspraken namen de hoeveelheid lachgas af en na 7 afspraken ben ik op de gewone prikpoli geprikt door een verpleegkundige. Het was echt bijzonder om te zien dat ik tijdens het prikken steeds meer uit mijzelf ging ontspannen en het steeds minder eng vond. Super ervaringen gehad bij dokter Henk!

Amber