Meander MC : Amersfoort

En het lukte! Ik ben zo opgelucht

Ik heb al van kleins af aan een angst gehad voor injecties, bloed en alles wat daar mee te maken heeft. Ik moest een tijdje geleden een meningokokken-injectie halen, en mijn moeder stelde voor om naar Dr. Schenk te gaan. Ik vond het eerst erg spannend, maar het bleek erg mee te vallen. Hij is erg rustig en begint eerst een gesprek; Hij vraagt waar je precies bang voor bent, wat je wilt bereiken etc. Bij een volgende afspraak ga je eerst een paar keer kijken wat lachgas überhaupt als effect op jou heeft, en dan vraagt hij of hij je mag prikken. Dat is fijn, want hij doet niks wat je niet wil en dat stelde mij erg gerust. Ik kwam erachter dat het eigenlijk heel erg mee viel, omdat lachgas je spieren ‘verslapt’ en je laat ontspannen. Een volgende afspraak begint weer met een gesprek, je wordt geprikt met wat minder lachgas en ik merkte dat ik steeds minder gespannen was voor een afspraak. Bij de vierde afspraak ben ik zonder gas geprikt, wat eerst wel even een dingetje was. Lachgas helpt bij het verslappen van je spieren, maar heeft geen verdovende werking. Als je eenmaal uit jezelf ontspannen kunt worden, is er geen verschil met gebruik van lachgas. De vijfde keer heb ik bloed geprikt…..zonder gas. En het lukte! Ik ben zo opgelucht dat ik eindelijk niet meer weken van te voren slapeloze nachten heb, op het moment van de injectie flauwval en een heel drama eromheen krijg.