Meander MC : Amersfoort

Iedere keer, in mijn eigen tempo, een stapje dichterbij het ‘normale’ prikken

Na een vervelende ervaring is mijn angst voor naalden geleidelijk steeds erger geworden. Op het ergst durfde ik helemaal niets meer waar ook maar een naald in de buurt zou zijn. Ik wilde graag een verre reis maken, maar uiteraard weerhielden de vaccinaties me ervan.

Op internet vond ik de site van de prikangstpoli. Op dat moment durfde ik het nog niet aan. Vreemd genoeg ook omdat ik dacht dat de prikangstpoli bedoeld is voor mensen waarbij de angst nog veel groter is.

Na een hele poos heb ik toch de stap gewaagd. Achteraf gezien had ik dat natuurlijk eerder moeten doen. Je laten prikken is nooit een pretje als je een fobie hebt, maar lachgassedatie maakt het wel dragelijk. De eerste stap was misschien wel de grootste.

Het doel van de prikangstpoli is om mensen uiteindelijk van hun angst af te helpen, maar na mijn eerste bezoek wist ik al dat, ook als dat niet zou lukken, de prikangstpoli DE plaats is om je toch te kunnen laten prikken als je een grote angst voor naalden hebt. Het was een hele geruststellende gedachte dat ik dat in ieder geval voortaan achter de hand heb.

Inmiddels ben ik 6 keer op de prikangstpoli geweest. Iedere keer werd ik geholpen om (in mijn eigen tempo) een stapje dichterbij het ‘normale’ prikken te komen, dus zonder behulp van de prikangstpoli. Dat lukte ook steeds meer, omdat mijn angst vervangen werd door positieve prikervaringen. Vandaag was mijn laatste bezoek aan de prikangstpoli. Ik had het bij mijn eerste bezoek niet verwacht, maar als ik me weer eens moet laten prikken, dan durf ik dat voortaan op een normale poli en dus ook zonder hulpmiddelen.

En mocht mijn angst ooit weer erger worden, dan weet ik de prikangstpoli weer te vinden. Blijft een geruststellende gedachte!