Meander MC : Amersfoort

Prikangst.nl is een fantastische uitkomst voor mij gebleken

Als 55 jarige vent heb ik de afgelopen 40 jaar een zeer grote angst voor prikken en bloed afname opgebouwd. Blijf maar gezond, dan hoe je niet naar de dokter en wordt je nooit gevraagd om bloed af te laten nemen…… maar helaas was dit nu wel een keer nodig nadat ik mijzelf echt duizelig begon te voelen en het lezen sterk achteruit ging.

Huisarts dwong me tot bloedcontrole en ik moest een afspraak maken met assistente. Dit duurde echter 4 dagen waarin ik de minuten heb afgeteld en geen nacht heb geslapen. Gedwongen door mijn vrouw zijn we samen gegaan en heb ik laten prikken en mijzelf zo opgewonden dat ik alleen maar direct daarna naar bed kon. Volgende dag uitslag bij dokter en tijdens bezoek bleek dat mijn bloeddruk zo levensgevaarlijk hoog was dat ik direct met ambulance naar IC in Rotterdam werd vervoerd. Daar was ik pas echt aan de beurt want een infuus moest worden ingebracht alsmede een bloeddrukmeter in mijn rechterpols in een ader. Aangezien ik volledig bij kennis was is dit een gevecht geweest op de IC met het verplegend personeel en 2 artsen en via, het al aangebrachte infuus, ben ik met valium half  weggespoten. Mijn bloeddruk was toen 320 bovendruk en 220 onderdruk en het absolute record in dit ziekenhuis. (wel zware nierschade als gevolg van een veel te lange hoge bloeddruk overgehouden).

Aangezien ik nu echt aan de beurt ben en ik iedere 3 maanden zeker bloed moet laten controleren heeft mijn vrouw op internet gezocht hoe ik hier mee om zou kunnen gaan en gelukkig prikangst.nl gevonden.
Gelijk een afspraak gemaakt want mijn internist had een actuele stand van de waarden in mijn bloed nodig en na ontslag uit ziekenhuis heb ik echt geweigerd om opnieuw te laten prikken (ongeacht wat de gevolgen voor mijn gezondheid zouden zijn nu). Binnen 1 week kon ik gelukkig terecht bij dr. Schenk in Amersfoort en ik met trillende benen naar hem toe. Binnengekomen op afspraak in het kort mijn verhaal rustig kunnen doen met deze sympathieke arts en ook verteld dat ik niet alleen kon praten maar dat er echt gelijk bloed afgenomen moest worden om verder te kunnen met de behandeling. In het kort is de procedure uitgelegd en kon ik op de behandeltafel liggen om rustig met het lachgas masker te oefenen.
Dit voelde direct rustgevend en na een paar keer in en uitademen zo ontspannend dat ik mijzelf volledig rustig en ontspannen heb overgegeven aan dr. Schenk om de bloedafname te starten. Het masker weer zelf opgezet en na een aantal keren een diepe teug te hebben genomen mijn ogen even gesloten en voelde een beetje rommelen (heel in de verte) aan mijn arm. Na de 10e keer ademen hoorde ik dat ik mijn vuist weer mocht openen en ik dacht nu gaat het prikken beginnen……… maar het bleek al achter de rug te zijn !!

Ik mocht weer gaan zitten en kon werkelijk niet geloven dat dat alles was en ik er niets van heb meegekregen en wist niet hoe ik hem kon bedanken ! Heb ik mezelf hier nou weer zo druk om gemaakt…..echt niets van gevoeld ditmaal. Deze ervaring moet ik echt met iedereen delen (heb een neefje van 15 jaar die ook zo verschrikkelijk bang is voor een inenting en hem neem ik zeker eens mee als dit weer nodig is. De volgende keer ga ik met heel veel vertrouwen terug naar dr. Schenk om verdere behandeling door te spreken om van dit probleem af te kunnen komen en raad iedereen met deze rotangst aan om snel met prikangst.nl een afspraak te maken want dit is echt voor mij een perfecte oplossing gebleken.