Meander MC : Amersfoort

En nu ben ik suuuuper trots op mijzelf!!

Hoi, ik ben Fiene en 8 jaar oud.
Van mijn huisarts moest ik bloedprikken. We hebben het 2x bij de huisarts geprobeerd en een keer in het ziekenhuis, maar dat lukte niet omdat ik elke keer erg bang was voor de naald en toen hoorde ik van mama over de prikangstpoli en toen wilde ik dat wel doen.

De eerste keer dat ik er was ging ik oefenen met het lachgas, dit vond ik best wel spannend. Eerst heb ik het bij mijn mama op schoot geprobeerd en toen ging ik zelf of het bed liggen en mocht ik zelf het kapje op mijn neus doen en oefenen met het lachgas. Dat vond ik raar spul, omdat ik er heel moe en slap van werd. Na het oefenen vond ik het lachgas helemaal niet eng meer en was ik klaar met oefenen.

De 2e keer toen we bij de dokter kwamen praatte de dokter nog even over de vorige keer, dat alles toen goed ging. Daarna ging ik weer op het bed liggen en deed de dokter het bandje om mijn arm. Ik deed toen het kapje op mijn neus en na een paar minuten was ik helemaal moe en slap. De dokter had uitgelegd dat het het beste is om niet te kijken, maar stiekem spiekte ik toch af en toe. De dokter zegt altijd precies wat hij doet en dat is wel fijn!

Toch deed ik toen mijn ogen dicht en heeft de dokter bij mij geprikt, zonder dat ik moest huilen of bang was. Hij heeft wel 4 buisjes bloed gevuld!! En nu ben ik suuuuper trots op mijzelf!!