Meander MC : Amersfoort

Mijn angst overwonnen !!!

Mijn naam is Manon, ik ben 19 jaar en zo lang ik mij kan herinneren ben ik al bang voor naalden. Vanwege gezondheidsproblemen wilde mijn arts toch wel heel graag dat ik bloed ging laten prikken. Na meerdere mislukte pogingen en veel paniek wist ik niet wat ik moest doen, want er moest toch echt bloed worden afgenomen. Mijn moeder kon zich herinneren dat er ooit iets op tv was geweest over prikangst en zo ben ik bij Henk Schenk terecht gekomen.

Ik had echt geen idee wat ik moest verwachten van dat lachgas. Bij de 1e afspraak hebben we met het lachgas geoefend wat zeer fijn was. Ik kan mij nog zeer goed herinneren dat Henk tegen mijn ouders zei “zo kan ze wel 20 minuten blijven liggen” en zo voelde ik me ook. Ik had echt het gevoel van je doet maar wat je wilt ik lig prima.

Bij de 2e afspraak was ik toch wel vrij nerveus omdat ik wist wat er zou komen, maar omdat we niet lang hadden gepraat en gelijk begonnen waren met het lachgas zakte die spanning al snel weg. En toen, de prik. Ik kon mijn ouders vol verbazing horen praten over het feit dat ik zojuist geprikt was. Eigenlijk had ik het niet eens door. En dan.. kapje af. Het was bij mij nog niet helemaal binnengekomen dat ik zojuist was geprikt. Vol verbazing zat ik in die stoel.

Maar naast dat ik blij was dat ik geprikt kon worden met lachgas wilde ik het toch ook zeer graag zonder kunnen. Ik wilde gewoon van die angst af. Ik heb toen besloten om een aantal vaccinaties te laten zetten. Na nog een aantal afspraken is het me zonder lachgas gelukt!  Ik ging liggen en voor dat ik het wist was het al klaar. Wederom zat ik verbaasd in die stoel. Ik dacht bij mezelf “Ik heb het gedaan, ik heb mijn angst overwonnen”

Henk neemt echt de tijd voor je en zal je niet prikken als jij dat niet wilt. Dit zorgt voor veel vertrouwen en rust. Ik raad iedereen met prikangst aan om bij Henk langs te gaan!!