Meander MC : Amersfoort

Ik had reviews van patiënten gelezen, maar kon mij het nauwelijks voorstellen en toch …

Sinds mijn 4de ben ik al zo onwijs bang voor naalden dat ik mijzelf nooit laat prikken. De enige prikken die ik mij daarna nog kan herinneren zijn de 2 prikken die je tegelijkertijd krijgt in groep 8 en een prikervaring omdat ik voedselvergiftiging op mijn 16e kreeg. Dit was zo traumatisch dat ik mezelf had voorgenomen om dit nooit meer te doen, tot dat ik afgelopen september er achter kwam dat ik zwanger was van ons eerste kindje. Tijdens de zwangerschap moet er bloed worden afgenomen om te controleren of ik en de baby gezond zijn. Dit wilde ik eigenlijk niet doen, tot dat de verloskundige mij er op wees dat niet gaan geen optie was.

Ik ben toen gaan googlen op internet en kwam op de website terecht van Henk Schenk. Ik las over zijn methode en bekeek de filmpjes en was zo blij dat ik eindelijk iets gevonden had, waarbij ik gewoon even van de wereld kon zijn tijdens het prikken. Snel een afspraak gemaakt voor de eerste keer. Hier had ik niet zoveel moeite mee omdat ik toch wist dat er niet geprikt ging worden. De eerste kennismaking was super relaxt. We hebben wat geoefend met het lachgas en ik ging met een gevoel weg dat dit op zich wel kon werken. Henk schreef allemaal dingen op wat ik prettig zou vinden bij het bloed prikken (geen naalden, geen bloedbuisjes zien).

Tussen de eerste en tweede afspraak zat een paar weken en tijdens deze weken werd ik weer heel onzeker, omdat ik toch eigenlijk niet durfde….Uiteindelijk met Henk afgesproken dat ik gewoon langs zou komen (en ik heb ook wat verhalen gelezen op zijn website, wat erg hielp!) en dat we dan wel zouden kijken of we bloed zouden kunnen prikken…. daarnaast was ik toen al 26 weken zwanger en moest er ook nog eens snel bloed geprikt gaan worden. Voor de 2e afspraak had ik ochtends een creme opgedaan die de huisarts had voorgeschreven die de huid verdoofd. Eenmaal binnen bij Henk ben ik gelijk op de bank gaan liggen en stelde Henk voor om een rondje te oefenen.

Ik had al van tevoren aangegeven dat hij absoluut niet tegen mij moest zeggen wanneer hij zou gaan prikken… en voor ik het erg in had waren er vier buisjes bloed afgenomen… Wat een opluchting!! Ik had niet eens iets gevoeld…. geen naald, geen bloed wat uit mijn lichaam werd gehaald. Ik had dit in de voorgaande reviews van patiënten van Henk al gelezen, maar kon mij dit nauwelijks voorstellen.  Op dit moment ben ik nog steeds bang voor naalden, maar ik merk wel dat de angst in mindere mate is. Ik heb een prettige ervaring gehad bij Henk en probeer hier vaak aan terug te denken, zodat deze ervaring goed in mijn hoofd blijft zitten. In de toekomst zou ik zeker weer naar Henk gaan om bloed af te nemen en misschien rustig af te bouwen met lachgas, zodat het ooit een keer zonder kan.