Meander MC : Amersfoort

Na 10 jaar, vele teleurstellingen en paniekaanvallen verder is het gelukt.

Laat mij beginnen met de uitleg dat ik zeker niet de makkelijkste patiënt was. Ik moest al zeker 10 jaar bloedprikken, maar door een aantal nare ervaringen werd voor mij de drempel te hoog. En het feit dat ik momenteel last heb van een zware angststoornis maakt het ook zeker niet beter erop. Dus ik ging met het lood in de schoenen en met enorme angst en onzekerheid naar Henk (de arts) en de poli.

Maar wat een verademing! Ik werd uiterst warm ontvangen en kreeg alle info die ik nodig had. Mijn vragen werden uitgebreid beantwoord en Henk zelf is een fantastische man.

Tijdens het oefenen met het roesje werd ik zelfs zo overmoedig dat ik gelijk gevraagd heb om de volgende stap te doen. Het prikken! Was natuurlijk niet zo simpel als het lijkt, want op voorhand moest hij mijn formulier hebben en weten waarop geprikt moest worden. De buisjes moeten dan klaarliggen.

Maar gelukkig was ik de laatste patiënt die dag. Terwijl mijn vriend bij het laboratorium de buisjes kon laten klaarmaken hebben de arts en ik geoefend met het gas. Dit maakte dat mijn remmingen compleet los kwamen. Want ik had ieder moment compleet de controle over wat ik deed. Ik mocht zelf het masker vasthouden, tegen hem praten tussendoor en kon ieder moment stoppen.

En voor ik het wist was de arts in het bezit van mijn buisjes en waren er 3 afgetapt. Ik wist niet wat mij overkwam. Zelfs nu nog beduusd van. Na 10 jaar, vele teleurstellingen en paniekaanvallen verder was het gelukt. Dit had ik nooit van tevoren bedacht.

Dus ik zeg aan iedereen die twijfelt, gewoon gaan! Ik zou niet meer anders willen. Wat anderen al jaren niet voor elkaar kregen is gelukt. En wat ben ik er blij om. Henk heeft mij met zijn kalme stem en professionele uitleg niet alleen het vertrouwen terug gegeven, maar misschien ook wel mijn gezondheid. En die is niet in euro’s uit te drukken!