Meander MC : Amersfoort

Ik had nooit gedacht dat het zou werken…

Al sinds mijn jonge jaren heb ik een extreme angst voor naalden, injecties, infuus etc. Mijn angst was zo erg dat ik geen controle meer had over mijn eigen lichaam. Uit het niks kon ik flauw vallen zonder dat zelf aan te voelen komen. Ik kon nooit op ziekenbezoek in het ziekenhuis want bij het zien van infuus bij andere verloor ik de controle. Ongeveer 8 jaar geleden heb ik hiervoor psychologisch hulp gehad, maar ik kwam niet verder… Gelukkig hoefde ik niet vaak te prikken dus had ik er niet heel veel mee te maken, toch wist ik dat dat ooit anders kon worden in mijn leven. Zo hadden mijn vriend en ik vorig jaar een grote kinderwens. Ik wilde heel graag een kindje, maar was tegelijk heel bang voor alles wat erbij kwam kijken, bloedprikken, vingerprikjes, mogelijk infuus bij bevalling etc. Het conflict tussen onze grote kinderwens en mijn angst werd zo groot dat ik verder ben gaan zoeken naar mogelijkheden om verder aan mijn angst te werken. En zo kwam ik terrecht bij prikangst. Ik had de site bekeken en wist niet goed wat ik ervan moest vinden. Ik wilde het graag geloven, maar kon niet geloven dat Henk me met enkele behandelingen kon helpen met mijn angst. Toch heb ik gelukkig de stap gezet en heb ik me aangemeld. De eerste keer wat enorm spannend, want ik wist niet wat ik kon verwachten met lachgas. Ik kon me dan ook moeilijk overgeven de eerste keer. Gelukkig ging het de 2e keer al beter en de 2e keer ging ik geprikt naar huis. Elke keer gingen we net iets verder, prikken met gas, prikken zonder gas, bloedprikken met gas en toen moest ik nog bloedprikken zonder gas… Deze stap was voor mij wat groot en dit lukte niet gelijk. Tot ik zwanger bleek te zijn. Dit gaf mij een extra drive om te bloed te prikken zonder gas. Uit eindelijk heb ik bloed geprikt zonder lachgas. Leuk was het niet, maar ik heb wel ervaren dat ik het kan en ik hoop deze gedachte vast te kunnen houden. Ik weet dat het belangrijk is bezig te blijven met mijn angst en dit zal ik na mijn zwangerschap dan ook zeker verder oppaken.

Ik zal iedereen met prikangst deze behandeling adviseren. Ik had nooit gedacht dat het zou werken, maar ik heb het ervaren. Het waren in spannende behandelingen, maar Henk begeleidt je heel goed en stelt je op je gemak. Mijn omgeving ging altijd mee zodat ik zelf niet hoefde te rijden en ook zij stonden versteld hoe goed het ging en wat ik daar heb bereikt. Het is een investering, maar die is het mij zeker waard geweest!