Meander MC : Amersfoort

Bloedprikken was mijn grootste angst

Bloedprikken was mijn grootste angst, alleen al de gedachte aan naalden maakte me misselijk. Het was gewoon een fobie, waar ik mij ook erg voor schaamde. Mijn angst was veel groter dan die van iedereen, dat wist ik echt heel zeker toen ik aan de behandeling bij Henk begon.

De eerste afspraak kwam ik trillend binnen en was ik liefst gelijk weer omgekeerd, maar ik voelde begrip en kreeg een rustige uitleg. Gekalmeerd omdat er de eerste afspraak niet werd geprikt, maakte ik kennis met de werking van lachgas. Een paar weken later is het bij de tweede afspraak al gelukt om mij met lachgas te laten prikken. Bij de derde en vierde afspraak ben ik zelfs zonder lachgas geprikt.

Achteraf ben ik vooral blij dat ik na al die jaren (ik loop tegen de 50) de stap heb gezet, ik heb mijn angst overwonnen. Als ik aan een volgende keer bloedprikken denk vind ik het nog steeds spannend, maar het gaat mij bij een normale prikpoli lukken.

Face your fears. Het is lastig, maar jij kunt het ook.