Meander MC : Amersfoort

Ik had nooit gedacht dat het me ooit zou lukken

Toen ik te horen kreeg dat ik aan medicatie kon beginnen voor mijn (ernstige) acne, was ik eerst heel erg blij. Totdat ik hoorde dat ik daarvoor iedere maand bloed moest prikken. Toen ik dat hoorde, had ik eigenlijk meteen al besloten dat ik het niet meer wilde, ook al was ik eerst zo blij dat er iets tegen te doen was. Toen heeft mijn moeder deze site gevonden en hebben we een afspraak gemaakt. Er werd heel veel tijd aan mij besteed en we gingen alleen nog maar oefenen met lachgas. Toen we voor de tweede keer naar de prikangstpoli gingen, zou ik geprikt worden (als ik dit niet wilde, mocht ik nog steeds nee zeggen). Tot mijn verbazing was het meteen gelukt, ik voelde het eigenlijk amper. Ik had nooit gedacht dat het me ooit zou lukken, alleen al als ik dacht aan prikken werd ik angstig. En toch dankzij het lachgas en dankzij Henk, was het meteen gelukt. Ik ging steeds minder lachgas gebruiken en ik ben pas geleden gewoon naar een normale prikpoli gegaan en daar bloed geprikt. Ik zal niet ontkennen dat ik het helemaal niet meer eng vind, maar als ik terugkijk naar hoe ik eerst reageerde op een prik, is dit zo’n vooruitgang. Dit had ik nooit kunnen doen zonder deze goede hulp. Ik raad iedereen die angst heeft voor prikken heel erg aan om naar de prikangstpoli te gaan, ook al denk je dat het bij jou niet zal werken, toch is het zo, ik dacht het namelijk ook. Dus ga er heen, want ik weet hoe het is om deze angst te hebben en nu ook hoe het is om die niet meer te hebben. (Ik ben inmiddels gelukkig ook af van mijn acne