Meander MC : Amersfoort

En of het gelukt was!

Ik een jonge vrouw van 36 ben zo vreselijk bang voor bloedprikken, ik heb in de jaren door gewoon een fobie ontwikkeld. Alleen de gedachten al jaagt me angst aan. De paniek slaat al toe als het groene stuw bandje gepakt word en ik de dokter over een ader hoor praten. In totale paniek ren ik t ziekenhuis uit!
Ik ben zelf op zoek gegaan en dacht er moet een manier zijn dat ik dit durf te doorstaan. Zo kwam ik terecht bij Dr. H.Schenk bij de prikangst poli.

De eerste afspraak 7-9-2015 ik ging er nerveus en afwachtend naar toe, dit was een kennismakingsgesprek en een oefen sessie met het lachgas. Ik zat in de wachtkamer de deur ging open, een super vrolijke enthousiaste man ontving mij en m’n partner. Meteen voelde ik me op m’n gemak en viel er al een hoop spanning van me af. Na wat gesproken te hebben gingen we oefenen met het lachgas. Heerlijk spul! Ik werd hier heel ontspannen en rustig van en wist nu al dat met behulp van lachgas ik zomaar eens zou durven bloed te laten prikken.

21-9-2015 de dag dat er nu dan daadwerkelijk bloed afgenomen zou worden. Zowaar was ik vrij relax en ontspannen (dat is al heel wat voor mij) Ook nu weer was Dr.H.Schenk erg vrolijk en enthousiast en voelde ik me meteen weer op m’n gemak. Meteen gaf ik aan om zo snel mogelijk van start te gaan, wilde geen uitleg en niks meer horen! Zette mijn muziek op m’n tel aan en deed de oordopjes in me oor en vervolgens snakte ik al naar het wondermiddel genaamd lachgas. Ik plaatste het kapje op mijn neus en mond en begon rustig te ademen, ik voelde een kleine tinteling en voelde me lekker warm worden en luisterde heerlijk naar mijn favoriete muziek! Nog even voelde ik dat iemand mijn hand vast nam (dat bleek mijn partner te zijn) Vervolgens werd het kapje weg gehaald en was ik meteen weer bij. Iets wat verbaasd en opgelucht keek ik in t rond en zei “is het gelukt?” En of het gelukt was! Wat voelde ik mij opgelucht en blij maar nog veel belangrijker, ik heb totaal geen angstige momenten gekend of gevoeld en ook geen pijn!!!!

Ik kan dit iedereen die enorm bang is of een fobie tegen welke vorm van prikken dan ook heeft aanraden om naar Dr.H.Schenk te gaan!

Sabine