Meander MC : Amersfoort

Top uitvinding!

De laatste keer dat er bloedafname zou worden genomen in een gewone poli was zo’n 2 weken geleden, dat was nodig voor een TBC-test in verband met mijn reis naar Afrika. Ik begon ik te huilen, hyperventileren en te trillen. De verpleegkundige wilde toen geen bloed afnemen, ik moest eerst maar weer eens tot rust komen, dat ging hem toen dus niet worden. Het gekke is, dat ik nooit echt een pijnlijke ervaring heb gehad, het is iets psychisch.

Daarna ben ik gaan googelen en kwam toen op de site terecht van de Prikangst poli. Op de site stond dat er een slagingspercentage van 100% zou zijn, dus ging ik er vol goede moed met mijn zus op 17 maart j.l. naartoe.

Henk nam uitgebreid de tijd om allerlei zaken door te nemen en op mijn gemak te stellen. “Ik doe niets wat je niet leuk vind en het is jouw feestje!” De test met het lachgas ging gelijk inéén keer goed, het maakt je heel ontspannen en in een soort roes, net als alcohol doet. Geen bijwerkingen. En vrijwel direct erna begon het bloed afnemen. Door het lachgas en de ontspannen sfeer was het veel minder eng. Langzaam en diep inademen (net als bij yoga), er zo ontspannen mogelijk bij liggen, er helemaal open voor staan, des te beter het gaat. Ogen dicht doen, dan merk je er nog minder van. Daarna toen het helemaal klaar was, liet hij nog het naaldje en de buisjes met het bloed zien, best interessant.

Als je zo’n goede setting creëert, alle tijd neemt en het lachgas gebruikt, is het dus helemaal niet zo eng. Wat een overwinning op mezelf, heel wonderbaarlijk en wat een top uitvinding! Onbegrijpelijk dat dit de enige plek in Nederland is, waar dit mogelijk is. De hele reis ernaartoe, de kosten (a190,-) en de moeite zijn het absoluut meer dan waard geweest. Over 6 maanden moet er weer bloed worden afgenomen. Dan wil ik het proberen zonder lachgas en als dat lukt, kan ik hopelijk de volgende keer (want die zal sowieso vroeg of laat weer een keer komen), naar een gewone plek toe.