Meander MC : Amersfoort

Ontzettend opgelucht en verbaasd dat ik het durfde.

Ik weet niet waar mijn angst van prikken vandaan komt. Ik denk dat het de slechte ervaringen zijn waardoor ik de angst heb ontwikkelt. Door de wachtrijen, drukte, gillende kinderen, gebrek aan tijd en een gedwongen gevoel raakte ik helemaal in paniek. Het was ook een grote stap om toe te geven dat ik hulp nodig had omdat ik natuurlijk helemaal niet zat te wachten op prikken. Het fijne aan de prikken bij Henk is dat er niks gebeurt zonder dat jij het wilt. Hij neemt de tijd, vertelt wat hij gaat doen en vraagt hoe je wilt dat het precies gaat. Je kunt op elk moment stoppen. Ik voelde geen druk, ik was op mijn gemak en dat in combinatie met het lachgas zorgde ervoor dat ik de prik aandurfde.

 

De tweede keer was ik nog steeds zenuwachtig maar heb de prik zonder lachgas gehaald, iets dat je helemaal zelf mag weten, het viel reuze mee. Voor de derde en laatste keer was ik weer zenuwachtig maar doordat ik vertrouwd was met Henk en de vorige prik ging alles goed. De angst zat in mijn hoofd, de pijn was niet het probleem, het idee van de naald maakte het vervelend. Nu weet ik dat ik voor een prik even moet melden dat ik prikken nog spannend vind zodat ik even de tijd kan nemen om mezelf op mijn gemak te stellen en klaar ben voor de prik. Ik was bij alle drie de prikken ontzettend opgelucht en verbaasd dat ik het durfde. Er staat niks in de weg behalve mijn eigen mind set. En door deze drie goede ervaringen heb ik geleerd die aan te passen.