Meander MC : Amersfoort

Je gaat echt lachend weer naar buiten

Omdat ik voor mijn zwangerschap bloed moest laten prikken en hier al een hele tijd echt enorm tegenop zag, heb ik een afspraak gemaakt bij Henk Schenk van de prikangstpoli in het Meander Medisch Centrum in Baarn.

Eerdere succesverhalen op de website gaven me de moed om ook bloed te laten prikken bij Henk. Ik mocht geen lachgas gebruiken i.v.m. met de beginnende zwangerschap maar dat vond ik eigenlijk niet zo erg. Ik had er wel vertrouwen in dat ik het zonder kon.

Na een kort gesprek met Henk over wat ik precies zo eng vind aan het bloedprikken vroeg hij of hij de prikband om mijn arm mocht doen om te kijken of hij een goede ader kon vinden. Ik vond dit eigenlijk al spannend, maar het ging goed. Henk stelde daarop voor om meteen verder te gaan met het prikken.

Ik schrok nogal van het aantal buisjes dat gevuld moest worden (6 in totaal) maar Henk vertelde dat het eigenlijk niet uitmaakt hoeveel er wordt afgenomen. Dit omdat er maar één keer geprikt wordt. Omdat ik van te voren bang was om flauw te vallen raadde Henk me aan om flink wat water te drinken. Daarna mocht ik lekker op de behandelbank gaan liggen. Ik had mijn eigen muziek meegenomen en daar had ik veel aan. Het leidde me goed af van de behandeling maar eigenlijk was dat helemaal niet nodig want ik voelde BIJNA NIKS! Ik voelde een klein prikje toen het naaldje erin ging en daarna stroomden de buisjes vanzelf vol. Na een dikke minuut was ik al klaar en helemaal opgelucht dat het zo goed was gegaan!

Na de behandeling liet Henk het naaldje zien, dit was zo minuscuul, je had er bijna een loep bij nodig. Ook zag ik alle 6 buisjes bloed liggen en ik was er zowaar trots op! Voor iedereen die ontzettend opziet tegen bloedafnames; neem contact op met Henk. Hij heeft geduld met je en is een super goede prikker. Je gaat echt lachend weer naar buiten.