Meander MC : Amersfoort

Na één bezoek prikangst grotendeels overwonnen!

Twee weken geleden ben ik bij Dr. Schenk geweest omdat ik bloed moest prikken vanwege mijn zwangerschap. Al zolang ik mij kan herinneren ben ik bang geweest voor prikken. De laatste keer dat ik bloed ben wezen prikken was ik ook voor het eerst echt flauw gevallen, van een vinger prikje! Dit stelt voor mensen zonder angst natuurlijk al helemaal niks voor. Hierdoor is de drempel om bloed te prikken voor mij extreem hoog geworden, want het is bevestigd dat er daadwerkelijk wat kan gebeuren als je bloed laat prikken.

Mijn angst ging zo ver dat ik dan maar liever ziek bleef dan dat ik ging bloed prikken, dit kan natuurlijk niet. Ik voelde mij niet begrepen op de poli, ze namen niet de tijd voor mij en het is echt lopende band werk. Het kwam erop neer: ‘Ja, wat moet dat moet’. Iemand met angst heeft heel weinig aan deze boodschap en hierdoor werd mijn angst alleen maar erger.

Omdat ik iets zocht waar ze wel de tijd voor mij konden nemen ben ik in contact gekomen met Dr. Schenk. Hij staat erom bekend dat hij met lachgas bloed afneemt, ik dacht, dit is ideaal! Helaas ging dit voor mij niet op, aangezien ik net 13 weken zwanger ben mag ik geen lachgas gebruiken.

Toch ben ik naar de prikangst poli gegaan! Het moest zonder lachgasverdoving gewoon gebeuren. Eerst uitgebreid gepraat, dit nam wel een half uur in beslag. Tijdens dit gesprek legde Dr. Schenk uit wat ik bijvoorbeeld kon doen tegen het flauwvallen, aangezien ik dit het engst vond wat er kon gebeuren. Na een half uurtje praten mocht ik gaan liggen. Ik heb op eigen verzoek mijn oordopjes opgezet met hele harde muziek. En werkelijk waar, NIKS gevoeld van de prik!

Ik ben heel blij dat ik Dr. Schenk heb gevonden! Wat een opluchting na die tijd en wat was ik trots dat ik het had gedaan. Ik ben ook niet flauwgevallen.

Toevallig moest ik vanochtend weer naar de dokter, en ja hoor, bloedprikken! Ik ben het gewoon gaan proberen bij de gewone poli, ik heb gevraagd of ze net als Dr. Schenk een baby naaldje kunnen gebruiken waar een slangetje aan zit. Op deze manier wordt er niet aan je arm gepield. En het voelt voor mij geruststellender omdat Dr. Schenk deze ook heeft gebruikt. Gelukkig konden ze dit doen en heb ik het precies op dezelfde manier gedaan als in Baarn. Het is super gegaan!

Ik ben echt heel bij dat ik dit heb gedaan en dat ik deze kans heb gekregen, ik durf nu de volgende keer met een gerust hart weer bloed te gaan prikken!