Meander MC : Amersfoort

Ik heb de vervolgvaccinatie gered zonder lachgas !!

Vandaag voor de 2e keer bij dhr. Schenk geweest. Vorig jaar gaf ik meteen na de prik (met gebruik van lachgas) al aan terug te gaan voor de herhaling.

De gedachte eraan zorgde er uiteindelijk weer voor dat het maken van de vervolgafspraak maar werd uitgesteld en uitgesteld. Nu een jaar later moest het gewoon, wilde ik de vorige vaccinatie niet laten verlopen…

Vorige week ’s avonds de verhalen op het forum maar eens doorgelezen. Bij de gedachte kreeg ik het echter al weer benauwd. Rest van de week geprobeerd maar niet al te veel meer mee druk te zijn. Gisteravond begon ik zelfs te twijfelen, misschien moet ik het maar gewoon proberen zonder lachgas, ik wil namelijk wel graag van het probleem af.

De gedachte dat, mocht het op het moment toch niet lukken, het altijd nog met lachgas kan, gaf me rust.
Vanmorgen rustig (zelf) naar Baarn gereden. Dhr. Schenk vroeg me of ik het zonder wilde proberen en ik het vertelde hem dat ik twijfelde. Hij stelde voor om het eerst zonder te proberen en mocht dat niet lukken het lachgas tevoorschijn te toveren.
Het was even moeilijk, maar het is dus zonder gelukt!!! Iets wat ik eerder nooit had durven dromen!!

Nadertijd heeft dhr. Schenk me nog even uitgelegd hoe het bij het bloedprikken eraan toe gaat. Niet dat ik dit op het moment nodig heb, maar hieruit komt mijn echte angst voort en dit kan in de toekomst natuurlijk best anders worden.

Nu thuis, geweldig blij dat het gelukt is, bedenk ik me zelfs dat ik (ooit) misschien nog wel eens een afspraak ga maken om bloed te laten prikken, gewoon om te proberen over deze ellendige, onbegrijpbare angst heen te komen.
Nooit gedacht dat ik dit ooit zou durven zeggen!

Henk, bedankt !!

PeterAal25