Meander MC : Amersfoort

Ik moest mijn angst onder ogen zien

Ik heb al zolang ik mij kan herinneren, (21 jaar) last van prikangst. Zodra ik een injectie zie dan treed ik volledig buiten mij zelf. In april dit jaar moest ik een operatie ondergaan. Nog voor ik naar de narcoseruimte ging, raakte ik zo in paniek dat de chirurg besloot mij niet te opereren, ze was bang dat ik in shock zou raken. Bovendien zou ik na de tijd pijnstilling krijgen d.m.v. injecties en moest ik mijzelf 14 dagen prikken.
Het was duidelijk ik moest mijn angst onder ogen zien, want die operatie moest hoe dan ook plaatsvinden. Ik ging op internet zoeken en kwam een krantenartikel tegen dat ging over prikangst met een link naar deze website. Toen ben ik verder gaan lezen en heb Henk mijn verhaal gemaild.
Henk legde zijn methode uit en de werking van het lachgas. Na drie sessies werd het succes geboekt dat ik zonder lachgas geprikt werd en dat ik mijzelf een tromboseprikje kon toedienen. Inmiddels is het twee weken geleden dat ik de operatie heb ondergaan. Ik ging vol vertrouwen en met een rustig gevoel de narcose (ruggenprik) tegemoet. De trombose prikjes heb ik mij 14 dagen lang zelf kunnen toedienen, iets wat ik nooit had kunnen denken.
Als je last van prikangst heb en het moment is daar dat je besloten hebt je angst onder ogen te zien, dan is Henk Schenk het juiste adres! Ik raad het absoluut aan, het scheelt een hele hoop stress en slapeloze nachten.