Meander MC : Amersfoort

Eindelijk geen paniek aanval

Prikken; mijn grootste nachtmerrie. Alleen al de gedachten maakt mijn maag al krimpen. Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit deze angst niet heb gehad. Ik weet nog dat wanneer ik vroeger geprikt moest worden ik door de gangen van het ziekenhuis rende en heel erg in paniek raakte. Dit gevoel heb ik nog steeds. Helaas moet men geprikt worden en heb ik nog nooit een prik vermeden door deze angst maar ik ben in de dagen voor het prikken een wrak. Ik ben dan gespannen, huil veel en slaap heel slecht. Ik raak ook in paniek door de spanning en angst.

Nu moest ik weer geprikt worden en mijn vriend had een artikel gelezen over prikangst.nl. Ik had op de site gekeken en het leek voor mij de beste oplossing. Dus gebeld en een afspraak gemaakt

Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis was ik een wrak. Was nerveus en bang. Het rare was dat de grootste angst verdween toen ik eenmaal Henk Schenk zag. Hij was kalm en ontzettend aardig. Wij hebben eerst even gezeten en een kopje thee gedronken om mijn zenuwen te kalmeren en toen rustig over de behandeling gepraat. Het fijnste van het hele gesprek was wanneer hij zei dat hij mij geloofde en geloofde dat ik echt bang was voor prikken. Dit was fijn om te horen want niemand begrijpt waarom ik zo bang ben. Ik krijg ook het gevoel dat men vindt dat ik mij aanstel en dat ik aandacht zoek wat niet zo is, want ik wou zo graag willen dat ik deze angst niet had. Het zou het leven zo veel makelijker maken!

Na 15 minuten te hebben gepraat en uitleg te hebben gekregen over hoe het werkt mocht ik gaan liggen. Begon toen wel weer een beetje in paniek te raken maar bleef rustig diep ademhalen om weer rustig te worden. Toen ik wat rustiger was gaf Henk Schenk mij het kapje en deed ik hem om mijn mond en neus heen. Henk had uitgelegd dat de eerste paar ademhalingen niet veel deden maar rond ademhaling 5 of 6 zou ik het gaan voelen en dat was inderdaad zo. Ik begon mij heel rustig te voelen. Een beetje dronken en zweverig maar wist ook heel goed wat er om mij heen gebeurde. Was een heel raar gevoel maar ook heel rustgevend. Het voelde alsof ik in slaap viel maar dat was niet zo. Toen vroeg Henk of ik er klaar voor was. Ik knikte met mijn hoofd, het was nu of nooit dacht ik. Ik voelde lichtjes het paniek naar boven komen maar door de gas bleef ik rustig. Je voelt ook wel de prik alleen de angst blijft weg. Het was ook zo gebeurd. Voordat ik het wist had hij mij 2 prikken gegeven en kon ik het kapje weg doen. Binnen een paar seconden was ik weer mijzelf en begon te huilen van opluchting en blijdschap! Het voelde alsof er kilo’s van mijn schouders af waren.

Nu moet ik eind dit jaar weer terug maar ik ben niet meer zo bang zoals vroeger. Henk begon wel over misschien de volgende keer zonder lachgas, maar dat vindt ik nu nog even te snel gaan. Ik denk wel dat als ik vaker door hem geprikt word dat ik echt wel ooit over mijn angst heen kom. En je weet het nooit ;..misschien durf ik wel de volgende keer zonder lachgas geprikt te worden.

Ik weet alleen dat het voor iedereen die deze angst heeft dit een echte oplossing is.

Dank je wel Henk en tot de volgende keer

Caroline