Meander MC : Amersfoort

Ik heb het gedaan, zonder Henk nooit gelukt!!!

Twee maanden geleden vertelde mijn werkgever dat ik naar Ghana moest…mijn eerste vraag: “Heb ik dan vaccinaties nodig?”.

Ik heb na een paar weken kontakt opgenomen met een “gewone” vaccinatie kliniek (GGD) met de gedachte dat het wel los zou lopen. Twee uur voor het gesprek raakte ik in paniek (zoals altijd) en begon echt te huilen en te trillen. Mijn vriend vond toen op internet prikangst.nl en ik heb meteen een afspraak met meneer Schenk gemaakt.

Zo, gisteren is het gebeurd. Ik was wel een beetje nerveus maar ik kreeg meteen vertrouwen in Henk! Wat ik zo fijn vond van Henk was dat hij echt de tijd voor mij genomen heeft en naar mijn reden voor mijn angst heeft geluisterd. Na ongeveer 20 minuten was het tijd om op de bank te gaan liggen…en toen begon het weer: huilen en trillen, het paniek gevoel.

Ik kreeg de tijd om weer tot rust te komen en toen begon ik zelf met het lachgasmasker. Na een stuk of 7 ademhalingen begon ik het echt te voelen. Een apart gevoel, dat je er niet echt bent maar toch ook wel. Echt rustgevend. Na een tijdje vechten kon ik me overgeven aan de rust. Ik mocht zelf kiezen waneer het was tijd voor de prikken, zodat ik zelf controle had over het proces.

Na alle drie de prikken, begon ik weer te huilen. Deze keer van geluk! Het is echt perfect gegaan en ik ben zo dankbaar dat Henk echt de tijd voor mij heeft genomen. Hij gaf mij rust en vertrouw en het geloof dat ik het kon. En inderdaad, IK HEB HET GEDAAN!

Sandra