Meander MC : Amersfoort

Helemaal Perfect

Haaj allemaal!

Ook ik heb vreseeeelijke last van prikangst, dus de halve wereld verging voor mij toen ik hoorde dat ik prikken moest gaan halen voor mijn vakanties in Turkije en Kameroen. Terwijl ik al aan het overwegen was gewoon niet op vakantie te gaan naar die landen, moest ik opeens aan `een arts voor prikangst` denken. Ooit had ik ergens iets gelezen over Dhr. Schenk die mensen met prikangst kon helpen. Dus meteen ben ik naar de computer gerend en kwam op deze site terecht. Dhr. Schenk heb ik toen gelijk gemaild om te vragen wanneer ik langs kon komen en welke prikken ik nodig zou hebben. (Hoe de behandeling zelf zou gaan had ik al op deze site gelezen).

Dhr. Schenk mailde mij steeds heel snel terug wat al meteen wat vertrouwen wekte. Een paar weken later was het dan zover: op vrijdagochtend zou ik naar Baarn gaan om die o-zo-enge prikken te krijgen. Terwijl ik in het medisch centrum op Dhr. Schenk zat te wachten kwam hij voorbijlopen en begon meteen een praatje. Wat een opluchting; hij was echt aardig zoals ik overal in dit forum al had gelezen.

In de behandelkamer vertelde hij uitgebreid hoe alles zou gaan; ik zou gaan liggen waarna ik eerst met het lachgas kon oefenen, zodat ik een beetje vertrouwd zou raken met het gas. (Het gasmaskertje mag je ook zelf vasthouden zodat je echt zelf de controle over alles hebt. Zodra jij dus even een pauze nodig hebt kan dit ook gewoon en wordt je niet gedwongen gelijk door te gaan.) Mijn ervaring was dat het net leek of je dronken was; je werd heel licht in je hoofd en een beetje zweverig.

Na de oefenpoging kwam het er echt op aan; wanneer Dhr. Schenk zou zien dat ik volkomen ontspannen was zou hij me de prikken geven zonder dat ik de naalden kon zien.(dit had ik van tevoren aan hem gevraagd) Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet van mijn angst af ben, maar dit komt zeker niet door de behandeling of Dhr. Schenk. Zij hebben me juist geholpen ervoor te zorgen dat ik ondanks mijn mega-angst toch de prikken heb gehad. Dhr. Schenk stelt je erg op je gemak en neemt alle tijd voor je! Het gas zorgt ervoor dat je een beetje een `boeie-bui` krijgt zodat je het toch toelaat dat je de prikken krijgt.

Ik hoop echt dat ik door mijn verhaaltje mensen heb kunnen overhalen echt naar Henk Schenk te gaan wanneer ze prikangst hebben.. Hij zorgt der bij sommige mensen zelfs voor dat ze totaal over hun angst heen komen!!! Zoals ik al zei is dit bij mij niet gelukt, maar ik weet wel dat ik voortaan naar Henk Schenk zal gaan wanneer ik een prik nodig heb, want ook al is mijn angst niet weg, Henk Schenk zorgt ervoor dat je toch de prikken krijgt zonder het bijna ook maar te voelen. Dankzij hem kan ik nu veilig op vakantie en zie ik veel minder op tegen mijn volgende prikken die ik over een halfjaar weer nodig heb.

Henk schenk; super bedankt tot dan!
Liefs, Bianca