Meander MC : Amersfoort

Prikangst Ja / Nee ???!!!!!!

Nou hier is mijn ervaring met het prikangst-spreekuur! Maar ik zal eerst even iets vertellen hoe het er bij mij aan toe ging voordat ik (of eigenlijk mijn moeder) het prikangst-spreekuur gevonden had…

Vroeger had ik nooit last van prikangst, ik liep naar binnen haalde mijn prikje en ging zonder traan te laten weer naar buiten. Dat was dus ook de bedoeling toen ik mijn laatste herhalingsprik moest halen voor DTP. Alleen deze ging niet zoals gepland. Ik raakte volledig in paniek en sindsdien is het alleen maar erger geworden. Gelukkig heb ik na die tijd geen prikken meer nodig gehad….tot 2001. Mijn ouders hadden een reis geboekt naar Egypte en ik moest eraan geloven, de vaccinaties. Dus afspraak gemaakt bij de GGD en ik ben er met lood in mijn schoenen heengegaan. Dus ik vertelde aan de mevrouw dat ik het echt heel eng vond dat ze me gingen prikken…maar ze namen me niet serieus. Uiteindelijk hebben ze me met zijn tweeën vastgehouden en heeft een derde mij geprikt. Kortom geen succes… Maar ik kon wel op vakantie. Terwijl ik dit type kan ik er nog boos om worden dat ze mijn angst niet serieus namen.
In 2003 was het weer zover, ik moest weer vaccinaties hebben voor een reis. Gelukkig vonden mijn ouders ook dat het zo niet meer kon. Dus zijn we op zoek gegaan naar een alternatief. Gelukkig zijn we toen bij Dr. Schenk terechtgekomen. In eerste instantie dacht ik “Hoor ik daar wel bij??? Heb ik wel echt prikangst?” Maar na een gesprek met Dr. Schenk kon ik op het spreekuur langskomen. Ik was bloednerveus en op het moment dat ik het Meander Medisch Centrum inliep was ik in paniek. Gelukkig was Dr. Schenk erg aardig en heeft me voor zover dat kon gerust gesteld. De eerste ervaring met het lachgas was erg raar, je voelt je helemaal licht worden in je hoofd en je hebt niet meer de impulsen om onrustige bewegingen of iets dergelijks te maken. Na een keer oefenen waarbij Dr. Schenk me verzekerd had dat hij niet zou gaan prikken, ging ik op voor het echte werk. Door het lachgas had ik niet meer de drang om te gaan vechten, maar ik was nog steeds heel bang en heel emotioneel. Gelukkig is Dr. Schenk een goede en snelle ‘prikker’ en was het dus voorbij voordat ik het door had. Na het prikken had ik nog een paar minuutjes nodig om tot mezelf te komen, het was zo’n opluchting dat ik het gedaan had en de emoties moesten er nog even uit.

Nog steeds heb ik heel veel moeite met prikken al moet ik zeggen dat het nu een heeeel klein beetje beter gaat. Zonder het prikangst-spreekuur had ik geen vaccinaties gehaald. Ik ben nu twee keer bij Dr. Schenk op consult geweest en beide keren is het me ‘goed’ bevallen. In december ga ik weer op reis en zal ik dus weer bij Dr. Schenk langs gaan. Ik hoop dat ik in verloop van tijd een beetje over mijn angst heen kom. Tot slot wil ik iedereen die denkt dat hij/zij prikangst heeft dit spreekuur aanraden.

Succes allemaal!!!
Marij