Meander MC : Amersfoort

Het is me gelukt!!!!

Hallo,

Ik heb vanochtend bloed laten prikken en dat kan ik eigenlijk nog steeds niet geloven. Ik ben nu 36 jaar en ben al zo lang ik mij kan herinneren panisch voor bloedprikken. Omdat ik nu echt ongerust was over mijn gezondheid en ik een bloedonderzoek echt niet meer kon uitstellen heb ik een afspraak gemaakt met de heer Schenk van prikangst.nl. Ik was tot nu toe 1 keer bloed geprikt zo\’n 20 jaar geleden. Dat kon alleen omdat mijn huisarts mij thuis heeft geprikt met een grote hoeveelheid valium. Daar ben je de hele dag suf van en het is een hele onderneming. In de ziekenhuizen op de prikpoli’ s weten ze gewoon geen raad met mensen met een ernstige prikangst zoals ik. Ze sturen je dan gewoon weer weg zonder alternatief met alle mogelijke gevolgen die dat zou kunnen hebben. Prikangst wordt niet voldoende onderkend naar mijn mening. Je hoort altijd weer: ben jij nou een vent?

Maar goed, ik had gelukkig van het initiatief van de heer Schenk, prikangst.nl gehoord en kon na het maken van een afspraak binnen 2 weken terecht. Mijn huisarts was er ook blij mee en gaf mij ook gelijk een onderzoeksformulier mee, zo\’n kruisjesformulier.

De laatste paar dagen voor de afspraak was ik wel onrustig en kon ook wat moeilijker slapen. Vanochtend was het dan zover, ik ging een poging wagen. Ik rekende eigenlijk niet eens op resultaat want mijn angst is zeer groot!!! In het zeer mooie ziekenhuis in Baarn (wat is het Gooi toch een mooie omgeving) aangekomen werd ik zeer netjes ontvangen en heb ik een ponskaartje laten maken. Mijn zenuwen gierden door mijn keel en ik dacht steeds: ik kan altijd weer terug. Op naar de afdeling prikangst………

Aan het einde van de gang werd ik wederom zeer rustig ontvangen en heb ik een formulier ingevuld. Na enkele minuten wachten kwam de heer Schenk mij ophalen en stelde mij eigenlijk meteen gerust door te zeggen dat er niets tegen mijn zin zou gebeuren, we gaan het gewoon proberen met lachgas. Hij zag natuurlijk ook wel aan mij dat ik totaal door angst was overmeesterd, zweten, tranende ogen en trillen. Ik had mij al dagen nerveus lopen maken en dan zit je daar ineens.

Ook het lachgas inademen vond ik behoorlijk eng, maar de heer Schenk vertelt je precies wat je gaat merken en als je het niet prettig vind stop je gewoon zelf en trekt het effect van het lachgas bijna onmiddellijk weer weg. Eerst maar even proberen? Ok laten we het maar doen. Ik zette het kapje op mij neus en ademde het lachgas in. Het ruikt nergens naar en zoals de heer Schenk mij al voorspelde kreeg ik een prettig ontspannen gevoel. je gaat een beetje dromen als het ware en zweeft een beetje weg met je gedachten. Na een paar minuten was ik echter nog zo angstig dat ik nog niet geprikt kon worden, maar ik merkte wel dat het de tweede keer best wel eens kon lukken.

De tweede poging. Ik ging weer liggen en zette het kapje weer op mijn neus en probeerde, ondanks mijn zeer grote angst, weer weg te dromen. Na een paar minuten met het lachgas ging dat weer helemaal vanzelf en durfde ik zelfs mijn linker arm zo neer te leggen dat ik geprikt kon worden. Hoewel ik hevig zweette en de adrenaline voelde stromen bleef ik door het lachgas toch rustig, het is echt ongelofelijk. Ik probeerde er niet eens zo aan toe te geven maar het gaat echt vanzelf. De heer Schenk is zo ervaren dat hij het perfecte moment de naald prikt en verteld dat het gelukt is. Dan lig je echt heel blij te wezen, want na de korte prik voel je er niet meer van. Mijn angst was ook nooit echt op de pijn gericht, maar meer op het idee dat je in een ader wordt geprikt.

Door het lachgas voel je nog wel hevige angst maar je berust er in, het lijkt wel of je het droomt. Het gaat dan eigenlijk vanzelf. Henk Schenk heeft hiermee een fantastisch produkt voor mensen zoals ik (echt een heel zwaar geval van prikangst) en ik kan het echt iedereen aanraden. Je gelooft het pas als je het geprobeerd hebt. Bloedprikken doe je nooit voor de lol, maar omdat het noodzaak is en dankzij de service van Prikangst.nl is het nu ook mogelijk voor mensen met een hevige prikfobie.

Mijn dank is zeer groot!

Als er mensen zijn die mijn ervaring zelf willen horen kun je mij altijd bellen, want als zelfs mij het lukt kan iedereen het, geloof me!
Succes ermee,

Barry M.