Meander MC : Amersfoort

Wat een opluchting!

Hallo,

Na slechte ervaringen met prikken tijdens mijn schooltijd heb ik 15 jaar lang met ernstige prikangst rondgelopen. Ik werd al bang bij het idee dat ik misschien een naald zou zien in een film in de bioscoop, laat staan dat ik een vaccinatie zou gaan halen voor een verre reis! Maar reizen is juist mijn grote liefde, dus dat kon niet zo doorgaan.

Ik kwam de website prikangst.nl tegen in een artikel in de Volkskrant, maar omdat ik zo bang was heb ik heel lang getwijfeld voordat ik contact durfde te zoeken. Had ik het maar eerder gedaan!

In eerste instantie zocht ik contact met Dr. Schenk via e-mail en hij belde mij snel daarna om even te praten en mijn verhaal aan te horen. Eindelijk iemand die je probleem serieus neemt. Ik kon heel snel terecht voor een afspraak waarbij niets moest en alles mocht. Het Medisch Centrum ligt in een mooie omgeving wat me op zich ook al een beetje op mijn gemak stelde. Dr. Schenk nam alle tijd om me uit te leggen wat hij zou kunnen doen en gaf mij het gevoel dat ik volledig zelf de controle had. Mijn behandeling was er op gericht mij een prettige ervaring te geven, na mijn slechte ervaringen in het verleden (pijn, flauwvallen, etc).

Eerst heb ik twee keer het lachgas geprobeerd, om te ervaren hoe dat voelt. Het gaf me een rustig gevoel. Dr. Schenk had dit blijkbaar ook in de gaten en vroeg me of ik het aandurfde om de injecties te krijgen. Hij gaf me zelfs de keuze om dit met of zonder lachgas te doen. Nogmaals, het is helemaal je eigen keuze of er uberhaupt iets gebeurt. Wat ik nooit had gedacht deed ik toch: twee prikjes ZONDER lachgas! Ik voelde eigenlijk helemaal niets en begon zelfs te lachen, daar had ik geen lachgas voor nodig. Het gevoel dat me dit gelukt was ondanks mijn angst gaf me zo’n geweldig gevoel dat ik daarna 10 minuten heb gehuild van vreugde!

Ik denk dat mijn angst na deze ervaring nog niet helemaal weg is, maar het is zeker een stuk minder geworden en niet meer iets wat mij dagelijks bezighoudt. En, ik heb een fantastische reis naar het Midden-Oosten achter de rug.

Bedankt!

Lynsey