Meander MC : Amersfoort

Met geduld, uitleg en lachgas lukte het wel.

Door het meermaals misprikken in een medisch traject was mijn dochter panische voor naalden. Vaccinaties of bloedprikken moest op de OK gebeuren met narcose toegediend via een kapje. Om over deze angst heen te komen heeft zij begeleiding gehad van een kindercoach en psychologe. Deze begeleiding alsook EMDR en andere hulpmiddelen hebben niet geholpen om haar over haar angst heen te krijgen. Omdat het gebruik blijven maken van een OK voor bloedprikken en/of vaccinaties niet wenselijk is, hebben wij contact gezocht met Henk van de prikangst poli. Met zijn geduld, uitleg en lachgas lukte het wel. De opluchting was erg groot toen de eerste poging voor het zetten van een vaccinatie met lachgas lukte. Bij iedere vaccinatie nam de benodigde hoeveelheid lachgas af tot nul bij de laatste vaccinatie. Ook het bloedprikken is gelukt op deze wijze. Henk had gezorgd dat er een zeer vriendelijke verpleegkundige aanwezig was. De verpleegkundige stelde mijn dochter volkomen gerust en dat gaf veel vertrouwen. Mijn dochter nam zelfs het kapje af om te kijken hoe het bloed werd afgenomen. Een enorme overwinning. Doordat Henk alles vooraf bespreekt en achteraf evalueert geeft het een goed gevoel, vertrouwen en ook zelf control over het proces. Haar conclusie na dit traject, het doet eigenlijk niet echt pijn, maar leuk is anders.