Meander MC : Amersfoort

‘door het vertrouwen heb ik me er overheen kunnen zetten’

“In tijden van de corona pandemie werd ik geconfronteerd met mijn angst voor naalden: ik wilde graag een vaccinatie, maar ik was te bang om deze te halen. De gedachte alleen al aan de vaccinatie maakte me helemaal ziek. Na jaren naalden vermijden kon ik er nu eigenlijk niet meer omheen, waardoor ik op zoek ben gegaan naar hulp. Zodoende kwam ik terecht bij Henk, die mij op een zeer geduldige, informatieve en empathische manier heeft begeleid. Tijdens het eerste consult was ik natuurlijk erg zenuwachtig, en na rustig mijn verhaal te hebben gedaan en geoefend te hebben met het lachgas voelde ik een vertrouwen in Henk en zijn methode. Hierdoor durfde ik het aan om een vervolgafspraak te maken voor de vaccinatie. Toen dat moment aanbrak was ik wederom zenuwachtig, maar door het vertrouwen heb ik me er overheen kunnen zetten en ben ik gevaccineerd, wat een overwinning was! Het lachgas heeft enorm geholpen om die eerste horde te nemen, om me te laten ontspannen en uit mijn hoofd te komen. Een tijd later ben ik ook nog bij Henk geweest voor een booster, en ik merkte dat ik hier eigenlijk nog maar weinig zenuwen voor had. Ook ben ik kort daarna nog voor bloedprikken naar Henk gegaan, wat toch weer een andere ervaring is, en ook dit lukte! Inmiddels durf ik op eigen kracht en zonder zenuwen geprikt te worden, met dank aan Henk. Want wat de sessies mij vooral hebben geleerd, is hoe ik met de situatie om moet gaan, wat voor mij werkt: ogen dicht, emla-pleister op, focussen op een rustige ademhaling, en dan visualiseer ik dat ik bij Henk op de poli zit en dat ik me nergens zorgen om hoef te maken want ik ben in goede handen, en dan zit het er alweer op”