Meander MC : Amersfoort

Nu kan ik het zelf!

20 jaar geleden heb ik een nare ervaring gehad met een vaccinatie. Hierna is er altijd angst geweest voor prikken. Hoofdzakelijk wanneer er ‘iets in gaat’, maar ook met bloedafname gingen in mijn hoofd alle alarmbellen af. Resultaat is eigenlijk altijd geweest dat ik een of meerdere keren flauwviel. En vooral het gevoel van flauwvallen vind ik heel eng en vervelend.

Toen bij mij een kinderwens ontstond, kwam ook het besef dat ik tijdens een zwangerschap meerdere malen bloed moest laten afnemen, een vaccinatie zou krijgen en dat er ook tijdens een bevalling van alles met naalden zou kunnen gebeuren. Een hele beangstigende gedachte.

Ik dacht dat ik een geval apart was, uniek in de zin dat niemand anders zo raar reageerde op naalden. Na heel veel weken (of misschien wel maanden) wikken en wegen ben ik toch over de drempel heen gestapt en heb ik Henk een e-mail gestuurd. Ik was van harte welkom.

Doodsbang was ik toen ik voor het eerst naar Amersfoort ging. Want hoe kan iemand mij nou van die diepgewortelde, allesomvattende angst afhelpen?

Nu zijn we een paar maanden verder, en ik ben ontzettend blij dat ik de stap genomen heb. Ik heb ondertussen twee bloedafnames, twee coronavaccins en een reisvaccinatie van Henk gehad, waarvan een bloedafname en een vaccinatie helemaal zonder hulpmiddelen. Door de rust van Henk heb ik er nu echt een goed gevoel bij. Hij bleef continu in overleg met mij over wat de volgende stap was. Hij deed echt helemaal niks zonder dat het bij mij oké was. Dit gaf mij volledig het gevoel van controle wat het heel veel minder eng maakte.

Ik denk dat ik nooit helemaal huppelend naar een prikafspraak ga, maar ik ben wel van plan om, zodra het kan, een afspraak te maken voor mijn corona booster bij de GGD. Want ik voel me nu sterk en zeker genoeg om het zelf te doen. Het was mij meer dan zeker de investering in tijd en geld en moeite waard om te zijn waar ik nu ben. Henk: ontzettend bedankt, je hebt een enorme impact gemaakt op mijn toekomst!