Meander MC : Amersfoort

Dit was de eerste keer in mijn leven dat ik een positieve prikervaring heb gehad

Beste lezer,

Vanaf dat ik al kan denken heb ik een enorme prikangst, helaas moest ik als kind zijnde vaak geprikt worden omdat ik zware astma had. Over de astma ben ik heen gegroeid, over de prikangst helaas niet.

Ik heb het prikken jaren kunnen uitstellen, doordat het gelukkig niet nodig was om geprikt te worden.

Maar toen kwam Corona om de hoek kijken en werden er allerlei vaccins ontwikkeld, het zweet brak me aan alle kanten uit. Mijn eerste reactie was ik laat me niet prikken, puur door de angst. Toen de paniek weer even weg was, wist ik dat ik iets met mijn prikangst moest gaan doen. Ik wilde me toch laten vaccineren met een van de covid-19 vaccins.

Ik ben toen op internet gaan zoeken, en kwam vrij snel bij de prikangst poli van Dokter Henk uit. Ik ben toen verschillende keren de ervaringen van andere prikangstige gaan lezen. Daardoor kreeg ik het vertrouwen om een email te sturen, met de vraag of de prikangst poli ook covid-19 vaccinaties zou gaan zetten.

Toen mijn geboorte jaar aan de beurt kwam, ben ik direct gaan mailen voor een afspraak. Vrij snel kreeg ik een email terug met de afspraak voor de intake en het oefenen met lachgas, en voor de tweede afspraak waar de vaccinatie gezet zou worden. Het zweet brak me weer van alle kanten uit.

Samen met mijn partner ben ik met frisse moed na de eerste afspraak gegaan. Dokter Henk, is een hele fijne Dokter, hij neemt je angsten serieus, neemt heel veel tijd voor je. Je krijgt een goede uitleg wat het lachgas met je doet. Tijdens de eerste afspraak oefen je alleen met het lachgas. Na afloop van onze eerste afspraak ging ik met goede moed naar huis en had er alle vertrouwen in dat het tijdens de volgende afspraak zou lukken om het vaccin te laten zetten.

Ik ging een lange week tegemoet en begon steeds meer tegen de afspraak op te zien. Het heeft me de hele week bezig gehouden. Maar door het vertrouwen wat ik door de eerste afspraak ik in Dokter Henk had gekregen, had ik het dat het zou lukken.

Uiteindelijk was het dan zover, de dag dat ik mijn vaccin zou krijgen. Ik was heel erg gespannen, raar genoeg voelde ik totaal nog geen paniek.

Ook vandaag werd weer alle tijd genomen, eerst even een kort gesprekje, daarna moest ik op de bank gang liggen. eerst nog een rondje oefenen met het lachgas, daarna door voor het vaccin. Vanaf het moment dat ik het met het lachgas bezig was heb ik me helemaal proberen af te sluiten voor de dingen om me heen.

Voor dat ik het wist zat het vaccin in mijn arm, het enige wat ik heb gevoelt is een klein spelden prikje.

Dit was de eerste keer in mijn leven dat ik een positieve prikervaring heb gehad. Deze ervaring gun ik iedereen die prikangst heeft!