Meander MC : Amersfoort

Het was dan ook een verademing

“Onze zoon heeft op vijfjarige leeftijd a.g.v. een operatie aan een hersentumor veel nare en traumatiserende momenten mee moeten maken. Ook in de vele jaren daarna, tot op de dag van vandaag (hij is nu 33 jaar oud) moest hij vele medische handelingen ondergaan. Het traumatiserende betrof niet alleen de medische handelingen maar ook de attitude van niet empathische artsen en verpleegkundigen. Hij is zeer getraumatiseerd en vertrouwd niemand meer. Hij liet zich door niemand meer prikken. Het was dan ook een verademing om Henk Schenk te ontmoeten. Nog nooit heb ik zo’n vriendelijke, empatische en sensitieve arts ontmoet. Zouden daar meer van rondlopen in de gezondheidszorg dan zouden er minder getraumatiseerde patiënten zijn. Hij luistert, voelt alles feilloos aan, geeft de ander het vertrouwen dat ze “in control” zijn en pakt door als het moet.
Ik kan iedereen met prikangst aanbevelen om naar Henk Schenk te gaan!”