Meander MC : Amersfoort

blij dat het gelukt is zonder herbelevingen en spanningen

In mijn jeugd heb ik een traumatische ervaring meegemaakt. Ik ben vanaf 4 mei 2014 samen met Dr Henk Schenk een traject begonnen voor mijn prikangst. Dit komt doordat ik de diagnose diabetes mellitus heb en daardoor bloed moet laten prikken. Hierdoor werd ik geconfronteerd met herbelevingen en nachtmerries. Ik was me niet zo bewust van het feit dat ik daar zo veel last van zou hebben.

Toen ik moest bloedprikken verstijfde ik en de verpleegkundig durfde het niet aan om mijn bloed af te nemen. Hierna ben ik naar het ziekenhuis gegaan en heb medicatie gekregen om het wel voor elkaar te krijgen maar dit is niet gelukt, hierna mocht ik naar huis en heb ik de rest van de dag niet meer bewust meegekregen.
De verpleegkundige heeft mij Dr. Henk Schenk zijn adres gegeven.

Ik heb later met lood in mijn schoenen contact gezocht met Dr. Henk Schenk en op 4 mei 2014 een intakegesprek gehad. Hier kreeg ik informatie hoe Dr Henk Schenk te werk zou gaan en heb ik middels 50% zuurstof en 50% lachgas geprobeerd wat dit met mijn lichaam zou doen.
Vervolgens ben ik een week later gestart met de prikangstbehandeling. Middels zuurstof en lachgas ben ik in slaap gevallen en hebben ze bloed kunnen afnemen. Ik heb ook voor de angst bij een psycholoog gelopen en heb ik E.M.D.R gekregen. Ondanks dat heb ik een terugslag gekregen omdat we ook steeds minder lachgas gingen proberen.
We hebben het nogmaals geprobeerd en desondanks na een tijdje heb ik weer een terugslag gekregen en ben ik met psychotherapie begonnen. Dit was de gouden stap voor mij en zo zijn we gaan afbouwen met zuurstof en lachgas. In september was de laatste keer met lachgas. Toen dit gestopt was ben ik samen met Dr Henk Schenk naar de reguliere bloedafname geweest in het ziekenhuis Meander MC. Hier is het gelukt. Zonder herbeleving en spanningen. Dit was voor mij een grote overwinning en ben hierdoor ook enorm trots op mezelf.

Als Dr Henk Schenk mij niet had geholpen was ik nog niet zo ver als wat ik nu op dit moment bereikt heb. Ik ben inmiddels in mijn eigen woonplaats naar de bloedafname geweest en was zo blij dat ik dit aandurfde en dat het goed ging. De verpleegkundige herinnerde mij nog uit 2014, dat ik toen een angstaanval heb gehad.
Nu vijf en half jaar later ben ik blij dat het gelukt is zonder herbelevingen en spanningen waardoor ik Dr Henk Schenk dankbaar voor ben door zijn geduld en deskundigheid want zonder hem was dit nooit gelukt.