Meander MC : Amersfoort

Ik ben trots en blij dat ik het ben aangegaan.

Als psychomotorisch therapeut behandel ik regelmatig mensen met verschillende soorten angsten. De kennis over angst en hoe dit te behandelen heb ik. Een ervaringsdeskundige was ik (gelukkig) niet.

Toch was de angst er ineens na een nare ervaring met een infuus. Toen ik jaren later bloed moest prikken werd ik overvallen door paniek, met als gevolg dat ik liever vermoeid bleef dan dat ik 1 keer bloed liet prikken om te kijken wat er aan de hand is.

Op een gegeven moment was ik er klaar mee en wilde ik er van af. Andere therapieën hielpen niet, dus via de huisarts en deze website kwam ik terecht bij Henk.

Als therapeut weet ik hoe belangrijk het vertrouwen in de ander is en bij Henk was dit er al snel. Het is helpend om te weten dat je niets tegen je zin in hoeft te doen en dat je dit echt alleen voor jezelf doet. Ik had nooit gedacht dat ik van mijn prikangst af zou komen, maar door de consulten bij Henk kan ik het weer toelaten om me te laten prikken.

Ik merkte na elk consult duidelijk verschil. Na de eerste keer merkte ik al dat de aanloop (de dagen ervoor) naar het prikmoment steeds minder heftig werd. Eerst dacht ik nog dat ik mijn angst niet onder controle zou kunnen houden zonder lachgas, maar na een aantal consulten kon ik me zelfs op de ‘gewone’ prikpoli laten prikken!

Dankzij Henk heb ik mijn eigen manier gevonden om het prikken weer toe te laten en daar ben ik hem erg dankbaar voor. Het geld en de lange reis naar Amersfoort waren het dubbel en dwars waard. Ik ben trots en blij dat ik het ben aangegaan.