Meander MC : Amersfoort

Bij de intake nam Henk ruim de tijd om te luisteren naar de angst van mijn zoon.

Vanwege bloedonderzoek i.v.m. medicijngebruik moest mijn zoon zich laten prikken. Eigenlijk moet dit ieder half jaar, maar door zijn enorme angst was dit al drie jaar niet gebeurd.

De laatste keer hebben we met drie volwassenen hem in bedwang proberen te houden. Het lukte niet!

In een poging dit probleem aan te pakken hebben we een afspraak  gemaakt bij Henk op de prikangst poli.

Bij de intake nam Henk ruim de tijd om te luisteren naar de angst van mijn zoon. Henk heeft vervolgens op een rustige manier uitgelegd hoe hij te werk gaat.

Het gesprek met Henk zorgde ervoor dat mijn zoon zich rustiger voelde rondom de situatie. Het zou waarschijnlijk helpen als hij een positieve ervaring bij hem op zou opdoen eventueel met behulp van wat medisch lachgas,  dit  je helpt om uit je gedachtes te komen en te ontspannen. Ook gaf Henk aan gebruik te kunnen maken van een naaldje met daaraan een slangetje, zodat hij niet meer aan de naald hoefde te zitten voor het aan- en afkoppelen van de verschillende buisjes.

Aan het einde van de intake had ik er vertrouwen in dat het prikken de volgende keer zonder veel angst kon plaatsvinden.

Tijdens het tweede consult ging mijn zoon bloedprikken. Het bloedprikken vond plaats met behulp van lachgas en verliep soepel. Het viel hem enorm mee en Henk was super snel, wat hij enorm prettig vond.

Henk super bedankt voor de positieve prik ervaring bij mijn zoon en deskundige hulp!