Meander MC : Amersfoort

Ik? Bang voor injectienaalden? Hoe kom je erbij …

Mensen dachten vaak dat ik overdreef als ik vertelde dat ik de nacht voor een gepland ziekenhuisonderzoek niet sliep, wetende dat er geprikt zou gaan worden. Benen die zwaar als lood werden voor de deuren van de ingang en een verpleegteam van minimaal man 3 man sterk tijdens het prikken zelf. Die 3 lieve zusters/specialisten waren er dan alleen niet omdat dat nodig was voor extra zorg, maar wel om mij in bedwang te kunnen houden tijdens de paniekaanval die aan blijft houden, mijn trillende, stijve lichaam van angst en het gehuil in combinatie met gegil.

“Probeer maar te ontspannen” werd er keer op keer gezegd en het enige wat ik kon denken was: je zou niet willen weten hoe graag ik dat zou kunnen…

Elke keer was het een enorme opgave en toen er een grote reis naar Sri Lanka gepland stond en geboekt was, zag ik die mooie vakantie als sneeuw voor de zon verdwijnen: reisvaccinaties verplicht.

Via een hoop gegoogle en enige connecties kwam ik bij de site van Henk terecht. Dit leek de ideale “oplossing” te zijn! Er werd al snel een kennismakingsafspraak gemaakt, waarbij me op het hart werd gedrukt dat er niet geprikt zou worden. Toch, toen ik eenmaal in de wachtkamer zat, was ik lichtelijk gespannen. Een hele vriendelijke man ontving me niet veel later in zijn spreekkamer en na een persoonlijk gesprek, mocht ik even uitproberen wat de werking van deze methode met mij zou doen en hoe ik me daarbij zou voelen. Zonder naalden. Het stelde me op m’n gemak en maakte me bijna de rust zelve (op zich erg knap voor een ADHD’er..). Nadat de zin “ik denk dat ik zo wel geprikt kan worden” uit mijn mond kwam rollen, schrok ik van mezelf, maar dat was wel wat er op dat moment door m’n hoofd ging.  Bizar.

De 3 consulten die volgden hadden natuurlijk wel een andere lading, want dan zouden we aan het echte werk gaan beginnen. Door een goede begeleiding door dit proces heen is het me misschien zelfs wel een beetje meegevallen… Ik mocht mijn eigen tempo aangeven en er werd niks tegen mijn zin of onder druk gedaan.  Je zou het bijna een prettige ervaring noemen, voor zover prikken prettig zal zijn dan natuurlijk.

Mijn laatste consult, januari 2017, heeft mij trots op mezelf gemaakt. Binnen 3 minuten geprikt, zonder trillend lichaam of één traan. Een verandering waar ik zelf erg positief naar kijk en waarvan ik nooit had gedacht dat dat nog zou gebeuren!