Meander MC : Amersfoort

Ik ging zelfs lachend de deur uit

Op donderdag 4 juli 2013 heb ik mij laten prikken op de poli van Henk Schenk.
Ik ben nu 14 jaar, en ik heb eigenlijk altijd al prikangst gehad. Afgelopen jaar ging mij gezondheid wat achteruit, en de huisarts zei dat ik voor de zekerheid bloed moest gaan prikken voor onderzoek. Mijn eerste gedachte was, toen hij dat zei: ‘dat gaat nooit gebeuren!’ Stiekem wilde ik wel weten of er iets mis was met mijn gezondheid, omdat ik al vaak erg licht in mij hoofd was en soms het gevoel had tot flauwvallen. Ik ging daarom op google zoeken naar mensen in Nederland die mij kunnen helpen bij prikangst. Ik kwam hierdoor direct op de website van Henk Schenk. De methode met lachgas leek mij wel oké, en ik ging met mijn ouders een mailtje sturen naar Henk Schenk. Ik kreeg al snel een heel vriendelijk antwoord terug om eens lang te komen op 4 juli in het Meander ziekenhuis in Baarn. Voor mensen die dit ziekenhuis niet kennen en prikangst hebben: ‘het is ten eerste al een heel mooi ziekenhuis’.
Het fijne aan het prikken bij Henk Schenk is:

  1. Hij neemt alles wat je zegt serieus
  2. Hij neemt de tijd voor je
  3. Je bent totaal afgezonderd van andere mensen in het ziekenhuis
  4. Hij heeft al veel ervaring met mensen met prikangst
  5. Hij beschikt over de mogelijkheid om lachgas te gebruiken

Mijn ervaring van donderdag 4 juli was positief. Ik bleef rustig voor het prikken. Daardoor had ik volgens hem geen lachgas nodig. Een assistente hielp Dr. Schenk bij het prikken. Zo kon hij mij in de gaten houden als ik bijv. zou flauwvallen. Het prikken zelf geeft een eventjes een steek die 5 seconden duurt. Daarna duurt het nog een paar tellen dat je iets voelt, maar dat stelt niks voor. Wanneer je je na het prikken nog wat duizelig voelde, kon je blijven liggen. Dat is erg prettig.

Ik kan iedereen die prikangst heeft aanbevelen om zich te laten prikken bij Henk Schenk. Hij vertelde dat 95% van alle mensen die bij hem waren gekomen de eerste keer bij hem gewoon zijn geprikt. De andere 5% is later bij hem geprikt. Ik vind 95% voor mensen met écht prikangst die zich laten prikken heel veel. 95% betekent dus dat Henk Schenk een écht goede prikangst dokter is! Ik ging zelfs lachend de deur uit.
Ik ben ervan overtuigd dat hij iedereen met prikangst kan helpen.