Meander MC : Amersfoort

Beste Henk

Beste Henk,

Graag wil ik mijn positieve ervaring delen op het forum. En wil ik u bedanken! Zonder uw praktijk had ik waarschijnlijk nog steeds geen bloed laten prikken.
Sinds een paar jaar heb ik een ontzettende fobie tegen alles wat met prikken te maken heeft. Daarvoor was ik er al niet happig op, maar deed ik het wel wanneer het nodig was. Door een zeer slechte ervaring in het ziekenhuis waar ik 2 weken door een ongeluk heb moeten verblijven is het een drama. Als ik er al aan dacht dat er bloed afgenomen moest worden werd ik al misselijk, hoofdpijn en het gevoel dat ik ging flauwvallen. Nu raakte ik onverwachts in verwachting, grote vreugde maar daarna spookte het gelijk door mijn hoofd, ik moet bloed laten prikken… ziekenhuis bevalling,.. en alle rottigheid (voor mij) meer. Ik bleef het maar uitstellen, smoesjes en mijn angst werd alleen maar groter. Toen ben ik is gaan zoeken op google, als je angst tandartsen hebt zal er voor zoiets toch ook iets bestaan. Ik kwam uit op de website van prikangst.nl na het forum te hebben afgelezen kreeg ik een beetje hoop, dus een mailtje gestuurd en een afspraak gemaakt. Wel met de gedachte als ik het toch niet durf kan ik het toch ook gewoon afzeggen.  Met mijn partner besproken en die vond het gelijk een goed idee, hij is zelf namelijk ook erg angstig en we hebben dus weinig steun aan elkaar wat dat betreft. Maar omdat hij zo positief was werd ik dat ook. Toen de dag van de afspraak, ’s nachts bijna niet geslapen, ’s morgens pijn in me buik haalde me al van alles in me hoofd. Toen eenmaal daar aangekomen werd ik al rustig van het gesprek met Henk. Een hele rustige man en dat had al een positief effect op mij. Toen eenmaal op de bank met het masker aan me gezicht dacht ik nog dit kan toch niet werken, en voelde ik me weer ontzettend angstig worden. Maar voor ik het wist begon het gas te werken en hoorde ik alles maar kon of wilde niet meer reageren. Ik voelde me helemaal ontspannen. En voor ik het wist hoorde ik Henk tegen mijn vriend zeggen zo dat is de laatste en toen dacht ik, is hij al begonnen dan? Was heel vreemd maar ik had het niet eens door. Na even bijgekomen te zijn van het gas voelde ik me ontzettend goed. En dacht ik eigenlijk, wat erg! Hoe druk heb ik me gemaakt, en kijk hoe snel en makkelijk het ging. In de auto op de terug weg met mijn vriend kon ik er maar niet over uit! Dat het zo makkelijk ging, hij gaf toe dat hij meer moeite er mee had om naar mij te kijken door zijn eigen angst als ikzelf. We zijn allebei erg positief over Henk! Mocht er weer iets nodig zijn ga ik zeker weer naar Henk. Mijn angst is zeker niet voorbij want als ik er aan denk dan krijg ik weer een heel naar gevoel. Wel minder als voorheen, maar het is zeker niet weg. Ik ben echt blij dat dit bestaat, en dat we er niet alleen voor staan! Want met een angst leven voor iets belemmert echt je leven. En soms moet je zoals ik omdat het niet voor mezelf is maar voor mijn kind. Ik hoop dat anderen door het lezen van mijn ervaring ook een beetje hoop krijgen en toch de afspraak durven te maken, want dat is al stap 1!
Groetjes, Jennifer