Meander MC : Amersfoort

Geprikt!

Hallo prikangstigen,

Wil mijn goede ervaringen met Dr. Schenk even delen. Hoewel ik prikken altijd rot heb gevonden is mijn angst verergerd door een aantal vervelende ervaringen. Meestal ben ik rustig tot het moment daar is: ik zie de spuit en voel de handen van de dokter op mijn arm. Dan overvalt een regelrechte paniek me en kan ik aan niets anders denken dan voorkomen dat die naald in mijn arm gaat. Desnoods met geweld. Bij de GGD en huisartsen ontbreekt het aan tijd en begrip voor mijn angst. Daardoor voel je je nog meer gespannen en ook beschaamd.

Voor een verre reis een aantal jaar geleden had ik vaccinaties nodig. Ben toen bij Dr. Schenk terecht gekomen. Het lachgas stelt je in staat te ontspannen. Je bent bij bewustzijn, maar totaal onverschillig voor wat betreft de prik. Deze voel je wel maar doet geen pijn. (dat weet ik eigenlijk al, het is het idee van die naald in mijn arm)
Vandaag was ik van plan het zonder gas te proberen. Dat bleek nog even een brug te ver. Maar na de vaccinatie heeft Dr. Schenk opnieuw tijd genomen en voorgesteld een stapje verder te gaan.
Met een ‘lege’ naald prikte hij in mijn andere arm, zonder dat ik daarvoor lachgas had genomen. Heel goed te doen, bleek toen.
Was voor mij een grote stap in de goede richting.

De tijd die Dr. Schenk voor je neemt, is bijzonder prettig. Geen haast, geen gène. Het doel is natuurlijk straks gewoon naar de GGD te kunnen. Ben er nog niet, maar het gaat de goede kant op!Ik kan mensen met prikangst het spreekuur zeker aanraden.

Succes!

Danielle