Meander MC : Amersfoort

Inentingen halen? Een makkie bij Henk!!!

Ik had besloten; Ik wilde gaan backpacken door Azie!!
Helaas moest ik daarvoor dan wel de nodige inentingen halen. Ik had al 15 jaar geen inentingen meer gehaald en in de loop der jaren was ik er panisch voor geworden (en dat alles door een arts die de inentingen namen gaf als ‘sinasappel’ en ‘citroen’ om vervolgens niet te vertellen dat je arm ‘ontploft’ na de ‘citroen’-prik. Ik had besloten me nooit meer te laten prikken! Probeer een 9-jarige dat maar uit haar hoofd te praten!).

Helaas moest ik er nu toch aan geloven, want ik had inentingen nodig voor Hepatitus A en B, Buiktyfus en DTP. Ik maakte een afspraak bij de GGD in het ziekenhuis. Daar eenmaal aangekomen stroomden de zenuwen door mijn lijf…al helemaal in ‘ren voor je leven’-mode. Dat ik een arts trof die mij behandelde als een gek die ‘zich er gewoon ff overheen moest zetten en niet zo stom moest doen’ hielp helemaal niet. Binnen no-time stond ik buiten; zonder inentingen.

Mijn vertrekdatum kwam snel dichterbij, dus een week later had ik toch weer een afspraak gemaakt. Als hulpmiddel had ik een vriendin en muziek meegenomen, maar mijn gevoel was hetzelfde. Gelukkig trof ik deze keer een vrouwelijke arts die zich alvast had ingelezen in prikangst en mij door verwees naar prikangst.nl. Een afspraak met Henk was snel gemaakt.

Binnen een week zat ik bij Henk en gelijk zorgde hij ervoor dat ik mij helemaal op mijn gemak voelde. Alleen al met hem praten maakte mij rustig. Het helpt natuurlijk ook enorm dat hij helemaal snapt waar je mee zit. Hij legde uit hoe het lachgas werkt en hoe het voelt (ik was al 3 keer onder volledige narcose geweest…de doktoren natuurlijk wel zover gekregen mijn infuus pas aan te leggen nadat ik helemaal ‘weg’ was…en Henk vertelde dat het ongeveer net zo voelt als een narcose via een kapje, alleen val je niet in slaap. Volledige narcose vind ik heerlijk, dus ik was er helemaal gerust op).

Ik ging liggen, zette een chill muziekje op (dat werkt perfect om je in je eigen zone te brengen) en ademde het gas in. Tijdens de eerste paar teugen merk je nog niet zoveel, maar daarna begin je wel te merken dat alles gaat draaien; alsof je zwaar aangeschoten bent, alleen dan lekkerder. En toen voelde ik een prik, en nog één. Maar het kon mij niets schelen! Ik was lekker HIGH!

Een week later zat ik er weer, voor de volgende lichting prikken. 3 deze keer. Ik zag er helemaal niet tegenop. Henk vroeg wel of ik het deze keer zonder lachgas wilde doen, maar dat ging er bij mij nog niet in.

3 Dagen later zat ik in het vliegtuig op weg naar Hong Kong en heb ik 7 maanden heerlijk door Azie gereisd! In Thailand lag ik wel een week in het ziekenhuis, maar gelukkig kreeg ik ze zover om mij voor het aanleggen van het infuus onder volledige narcose te brengen…tot 2 maal toe!

Vanmorgen was ik weer bij Henk, om de laatste lichting Hepatitus A en B te halen en heb er gelijk ook maar Gele Koorts bij gedaan, zodat ik de eerst komende 10 jaar niet terug hoef te komen (no offence, Henk!). Ik had er zowaar zin in om erheen te gaan (behalve dan dat ik met de trein helemaal naar Baarn moet!). Het ging heel snel vandaag, omdat ik wist wat mij te wachten stond. Toen Henk klaar was lag ik helemaal in een deuk, omdat ik net lekker high was en wist dat hij me eruit ging halen…en ja hoor… Die 3 prikken??? Wel gevoeld, maar bang was ik niet.

Over een jaartje of 10 hoef ik eventueel pas terug te komen. Of ik het dan zonder lachgas durf? Denk het niet…ik ben gewoon hooked aan dat spul. Heerlijk vind ik het. Maar dat zorgt er wel voor dat ik een hele andere kijk heb op prikken. Jammer dat ze het niet overal gebruiken.

Dankjewel Henk!! Zonder u had ik mijn geweldige reis niet kunnen maken en liggen er nog vele reizen in het verschiet!

En voor mensen die nog inentigen moeten halen, maar te bang zijn; Wees niet getreurd, bij Henk gaat het gegarandeerd lukken!! En voor je het weet zie je ernaar uit hem nog een keer te ‘moeten’

groetjes, Jantine