Meander MC : Amersfoort

Overwinning!!!

Voor mij een tweede keer ervaring met dr. Schenk, deze keer nog prettiger dan de eerste keer. En dat terwijl er geen lachgas gebruikt is!!! 2 jaar geleden voor het eerst geweest bij dr. Schenk, zwaar onder het lachgas is het me toen al ontzettend meegevallen, heerlijk gevoel dat lachgas en die prik, ach, die stelde helemaal niets voor, onbegrijpelijk. Ik ben voor mijn angst voor (prik)pijn jaren in therapie geweest bij psychotherapeut, met allerlei behandelingen (EMDR), piepjes en geluidjes die de negatieve ervaringen een plekje in je hersenen moeten geven om het te kunnen verwerken, maar niets is zo effectief als een bezoek (en bij mij 2) bij dr. Schenk.

Nu waren er medische klachten (geen ernstige, onderzoek naar allergien, ivm longklachten) een paar weken geleden en moest er bloed afgenomen worden. Dr. Schenk weer gemaild, en ik kon binnen 2 weken al terecht. Ik heb 2 jaar geleden een vaccinatie gehad van dr. Schenk, dacht dat dat binnen een jaar moest om voor lange tijd geldig te blijven en aangezien ik toch niet meer naar verre oorden zou gaan heb ik natuurlijk die extra enting nooit gehaald, want toch nog ontwijkingsgedrag.

Dr. Schenk gaf aan dat het nog steeds kon die extra enting, dan was ik er voor 25 jaar vanaf. Hmm, ik zei doe maar dan, maar wist het nog niet zeker.

Vorige maand was het zover. Samen met mijn vriend gegaan, geprobeerd de positieve gedachte van de vorige enting twee jaar geleden op te roepen, maar dat lukte niet zo. Weer het allemaal niet weten, geen beslissing kunnen nemen, welke eerst enz. Maar op een vraag wist ik antwoord: hoe zullen we het doen? Met of zonder lachgas? Daar riep ik (bijna blij) MET natuurlijk! Of ik dat wel zeker wist, want dr. Schenk wist dat ik het zou kunnen zonder. Nooit aan deze mogelijkheid gedacht, er was geen twijfel voor mij mogelijk dan dat ik dat (fijne) lachgas zou krijgen, ook wel een leuk vooruitzicht met gas, want de vorige keer was het zo’n fijn gevoel.

Dr. Schenk was zo vol vertrouwen, althans, hij gaf mij zelfvertrouwen en ik vertrouwde hem ook helemaal. De vorige behandeling 2 jaar geleden is ook precies gegaan zoals hij zei en dat wekte voor nu weer goede moed op. Ik vroeg me af of ik zelf geen soort van lachgas kon aanmaken (dat kan niet, dat wist ik ook wel), ik voelde me in een soort roes, endorfine misschien. Ik had een soort van rust over me (hypnose van dr. Schenk ?;-)) en zei: doe dan maar. Eerst de inenting en die stelde niets maar dan ook niets voor. Ik heb geen traan gelaten, geen krampachtigheid getoond. Oh, nou dan doe de andere ook maar (het bloedafnemen). Alsof ik het vaker deed, werd er bloed afgenomen. Na het gebeuren had ik geen woorden, was totaal overdonderd en onder de indruk. Wist niet wat ik moest zeggen. het was me gelukt en het was niet eng, deed geen pijn. Zo voelen andere mensen die geen last hebben van prikangst het prikken dus! Ik schaamde een beetje dat ik al die jaren panisch was geweest, was het dit nou? Ik was dr. Schenk zo dankbaar, maar hij zei dat ik het zelf had gedaan, dat voelde raar, ik?

Ik heb het natuurlijk zelf gedaan, het toegestaan, maar echt mede dankzij dr. Schenk, wat een gave heeft die man om je zo gerust te stellen en je je vertrouwen in jezelf maar ook zeker in de ander te geven. Ik ben er echt van onder de indruk en trots dat ik het zo gedaan heb.

Een volgende keer zal ik wel weer erg mijn best moeten doen om dat positieve gevoel op te roepen, zou het liefste weer naar dr. Schenk gaan, maar ik denk dat ik het eens ga proberen in het ‘gewone’ ziekenhuis bij de bloedprikdienst (kinderarts denk ik wel ).

Dr. Schenk probeert je niet alleen maar te prikken en je te voorzien van de vereiste vaccinaties en bloedafname, maar zijn doel is om je van je angst af te helpen en daar is hij bij mij in ieder geval in geslaagd. Misschien was het een goede dag (inderdaad, de zon scheen) en gaat het een volgende keer minder, maar het was een van de meest positieve ervaring in mijn leven, zoiets moeilijks dat zo goed ging. Ik heb het lachgas wel gemist, maar de euforie van het laten prikken zonder lachgas en zonder een traan te laten, geeft een nog grotere kick dan te zweven door het gas!

Dr. Schenk, ontzettend bedankt! En je weet het: ben je in het Zuiden: euforie door lachgas kan ook veroorzaakt worden door heerlijke spijs en wijnen (die ervaring heb ik nog niet gehad, maar wie weet , dus kom gerust langs in ons restaurant in Haarsteeg (Extra Vergine)!!!

Voor prikangstigen: ga echt langs bij dr. Schenk, je weet achteraf niet waarom je dit niet eerder hebt gedaan. Het is echt mijn beste keus ooit!!

Groeten,
Remke