Meander MC : Amersfoort

Prikken valt ineens mee (ja echt waar)!

Van kinds af aan had ik een enorme angst voor prikken. Ik viel dan ook flauw als ik de prikken kreeg. Jaren later na de verplichte prikken als kind had ik hier nog steeds last van. Na een erg vervelende ervaring jaren geleden waarbij ik meerdere keren flauw viel bij het halen van prikken voor een verre reis, ben ik echt panisch voor inentingen geworden. Als er maar over gesproken werd brak het zweet me uit en werd ik duizelig. Ik durfde niet meer naar bepaalde landen op reis te gaan, omdat ik geen inentingen durfde te halen of ik ging zelfs zonder inentingen op reis.
Vorig jaar werden mijn vriend en ik meegevraagd naar Afrika. Hier moesten prikken voor gehaald worden. Mijn ergste angsten kwamen natuurlijk weer naar boven! Toen vond ik de website van dr. Schenk. Met knikkende knieen naar zijn kliniek afgereisd. Ik vond het doodeng en lag te trillen op het bed. Gelukkig wist dr. Schenk mij gerust te stellen en mij met het lachgas om te laten gaan. Door dit gas voelde ik mij goed genoeg om de prikken aan te kunnen en uiteindelijk heb ik het aangedurfd!! Het viel uiteindelijk zo mee, dat ik dit jaar ga proberen zonder het gas de prikken te krijgen…wel eng, maar zeker niet ondenkbaar!!
Iedereen die net zo’n angst heeft voor prikken als ik ooit had en die denkt dat hij/zij daar nooit meer vanaf komt of nooit meer inentingen haalt vanwege prikangst…probeer het eens bij dr. Schenk. Ik heb er erg veel aan gehad!

Judith