Meander MC : Amersfoort

In één woord geweldig

Ben vrijdag eindelijk naar het prikangst-spreekuur geweest voor de inentingen voor mijn vakantie !

Ik heb, naar ik nu achteraf denk, sinds mijn 10 last van prikangst. In het ziekenhuis is nadat ik had geprobeerd te vluchten de dikste persoon die ze konden vinden op me gaan zitten. Sindsdien word ik al naar als ik aan spuiten denk en kruip ik het liefst ineen om de knieholten en de holtes in mijn armen te ‘beschermen’ tegen prikken.

Nu, ben ik inmiddels 32. Al die jaren met de angst gelopen voor injecties. Een jaar of 5 geleden moest ik een tetanusprik omdat ik was gebeten door onze hond, ’s morgens om 10 uur was ik bij de dokter en ’s avonds om half 7, en na 4 zware verdovingspillen (waar ik toen nog steeds weinig van merkte), had ik eindelijk de prik gehad. Na de prik kon ik door de tabletten echter niet meer lopen.

Nu wilden we dit jaar wat verder weg op vakantie, na een aantal jaren Amerika (lekker safe) wilde ik echter ook wel eens wat anders zien. Na al ongeveer 6 weken het telefoonnummer van dokter Schenk te hebben, toch maar gebeld.

Het viel me meteen op dat dokter Schenk heel vertrouwd, begripvol en vooral ook rustig overkomt. Dat geeft al vertrouwen! Ook het spreekuur zelf verliep heel rustig. Na wat uitleg en oefenen met het lachgas (waarvan je de hoeveelheid in te ademen gas zelf kunt bepalen door het vasthouden van het mondkapje), kwam het er dan toch op aan…. Door het lachgasmengsel wordt je wat onverschilliger en voordat ik het in de gaten had was het gebeurd.

Vanwege de Havrix-injectie moet ik tussen een half jaar en een jaar nog een keer terug (deze injectie is dan ipv 1 jaar 10 jaar werkzaam). Ik heb meteen echter al gezegd dat ik dit zeker zal doen! Ik wil niet zeggen dat mijn angst over is maar de volgende keer zal het in ieder geval al een stuk eenvoudiger worden.

Voor al diegenen die nog twijfelen of angst hebben: GEWOON DOEN!
Dit is DE oplossing !!!

Peter