Meander MC : Amersfoort

mijn naaldenangst het ergst was van iedereen

Zoals iedereen dat over zichzelf denkt, vond ik ook dat mijn naaldenangst het ergst was van iedereen. Al 20 jaar had ik hier last van met de bijbehorende, bekende verschijnselen als totale paniek, flauwvallen, hysterie en weglopen bij een afspraak (als ik de afspraak niet bij voorbaat al vermeed). Ik viel zelfs een keer flauw door alleen al over naalden te praten en eraan te denken. Ik dacht dat niemand mij zou kunnen helpen hiermee dus toen ik mij aanmeldde bij de prikangstpoli was dat een laatste, wanhopige poging. Ik moest de eerste paar keer nog het vertrouwen opbouwen bij mezelf maar Henk begeleidt je daar fantastisch bij. Hij is ontzettend geduldig en doet niks zonder dat je zelf aangeeft dat je klaar bent voor het volgende stapje. Soms geeft hij je – zonder dat je het zelf echt doorhebt – net dat laatste zetje wat je nodig hebt. Na enkele bezoeken werd ik al geprikt, met lachgas. Door het lachgas had ik het nauwelijks door maar het was voor mij de eerste positieve ervaring met prikken in 20 jaar. Dat gaf mij zo’n groot vertrouwen dat ik de keer erna zelfs zonder lachgas werd geprikt. Na het prikken, bleef ik nog een tijdje liggen omdat ik zat te wachten totdat ik me slecht zou voelen/zou flauwvallen. Ik was zo verbaasd dat dit helemaal niet kwam! Ik ga (nog!) niet lachend naar een prikafspraak maar ik kan het aan en ben slechts een beetje zenuwachtig. Bedankt Henk!