Meander MC : Amersfoort

Jij kan het ook!

Door een vervelende ervaring met het prikken van een infuus in mijn jeugd ontwikkelde ik een ontzettende angst voor naalden. Over de jaren heen werd mijn angst alleen maar groter, zelfs tot het punt dat ik geen vaccinaties durfde te halen voor vakanties en geen bloed kon laten prikken voor een medisch onderzoek. Daarbij schaamde ik me ook voor mijn prikangst naar anderen toe.

Ik wist dat ik (helaas) niet prikloos de rest van mijn leven door kon en besloot dat ik er wat aan moest doen. Ik probeerde onder andere EMDR therapie om van mijn angst af te komen, maar dit werkte in mijn geval niet zoals gehoopt. Uiteindelijk vond ik via internet de Prikangst poli van Henk Schenk en zijn behandelmethode heeft mij echt enorm geholpen.

In vijf consulten heb ik stapje voor stapje met behulp van lachgas geoefend met prikken. Het lachgas heeft een ontspannende werking waardoor je je wat meer over kunt geven aan de situatie. Je bouwt langzaam af met de hoeveelheid lachgas tot je ook geprikt kunt worden zonder. Elk consult was een nieuwe positieve ervaring en hierdoor werd het prikken steeds wat minder eng. Henk neemt je angst serieus en samen met hem ontwikkel je op je eigen tempo een manier om van je prikangst af te komen. Tijdens mijn laatste afspraak heb ik zelfs bloed geprikt op de ‘’normale’’ bloedafname poli, iets wat ik me een tijd terug nooit had kunnen voorstellen!

Dus als je dit leest omdat je bloedprikken eng vindt, geen vaccinatie durft te halen, bang bent flauw te vallen of bij het idee van een prik al geen hap door je keel krijgt: als ik het kan, dan kan jij het zeker ook!