Meander MC : Amersfoort

Ik wil graag iedereen die prikangst heeft aanraden om bij Dokter Schenk langs te gaan!

Mijn naam is Kato, ik ben een 16 jarig meisje uit de provincie Antwerpen in België en ik heb prikangst.

Het overheerst je leven. Je schaamt je omdat je in het verleden al reacties van mensen hebt gekregen die je raakte.

Ieder heeft zijn eigen verhaal, mijn prikangst verhaal is begonnen in het vijfde leerjaar,toen was ik 10 jaar. Ik had schrik van een prikje, maar dat werd niet begrepen , ik werd niet serieus genomen.Daar in het CLB ze hielden met drie vast , door mijn verzet deed de prik nog meer pijn, wat eindigde de dag erna met een grote blauwe plek. Sindsdien is het een soort trauma geworden, en het werd steeds erger.

Mijn ouders zochten naar oplossingen maar in België kan je met dit probleem nergens een luisterend, begripvol oor vinden .Toen vonden we in Nederland een dokter die zich in prikangst gespecialiseerd had, Dokter Schenk Henk. Hij werkt elke woensdag in Meander Amersfoort. Voor ons vanuit België wel een eindje rijden ,maar dat hadden we er graag voor over. Door de recensies van andere patiënten, hebben we een afspraak gemaakt. En daar heb ik geen spijt van!

De eerste ontmoeting was om te praten en een paar rondjes te oefenen met het lachgas. Dokter Schenk was voor mij de eerste dokter die begrip, eerlijkheid en respect toonde. Hij straalt rust en vertrouwen uit!
Twee weken na de kennismaking gingen we weer richting Amersfoort voor de prik die ik moest krijgen. De zenuwen overspoelden me, maar dokter Schenk verminderde de zenuwen.We gingen eerst nog een rondje oefenen, en dan was het zover. Ik moest 5 diepe teugen nemen van het lachgas , ondertussen was dokter Schenk alles aan het klaar nemen. Ik dacht ohjee , straks prikt hij me nog op een moment dat niet afgesproken was, maar nee hij houdt zich echt aan zijn afspraak, wat een teken is van vertrouwen. Ik sloot mijn ogen, en het was al gebeurd. Het was de eerste keer na zoveel jaar dat ik een positieve prik ervaring heb gehad! Ik ben dokter Schenk dan ook dankbaar dat ik een stap verder heb kunnen zetten om mijn angst te overwinnen!

Twijfel niet, schaam je niet en pak je angst aan!