Meander MC : Amersfoort

Ik heb me geen moment angstig gevoeld

Meer dan 5 jaar ben ik bezig om bloed af te laten nemen voor diverse soorten onderzoeken. 5 jaar allerlei methodes geprobeerd en in die 5 jaar is het niet 1 keer gelukt. Psychologische ondersteuning, EMDR sessies gevolgd, samen met een aantal vrienden gegaan, onder invloed van Oxazepam een paar pogingen gedaan. Ik werd er moedeloos van en mijn achterliggende klachten bleven bestaan.

En toen vond ik de website prikangst.nl, eerst was ik sceptisch en stuurde toch een informatieverzoek. Na het te hebben besproken met mijn nichtje, die met mij mee is gegaan, de eerste kennismaking met Henk Schenk. Een bijzonder kalme, vriendelijke en rustgevende man, die ik al snel toeliet om samen mijn probleem te bespreken. Binnen een half uur lag ik op de behandeltafel en nam mijn eerste teug met lachgas, na 3 teugen voelde ik mij wat licht in het hoofd worden en na nog een twee of drietal teugen was ik in een staat van “met mij kun je nu alles doen, ik vind het best”. Langzaam kwam ik weer bij kennis en binnen 5 minuten kon ik weer alles en voelde ik mij kalm en niet bang of angstig. Dus toen de vraag: zullen we de volgende afspraak maken en dan ook de naald echt gebruiken?

3 weken later liepen mijn nichtje en ik weer bij Henk binnen. De avond ervoor had ik mij voorgenomen om nog niet de stap te nemen om de naald toe te laten, maar wel het hele protocol te volgen. Ik wilde de controle nog niet uit handen geven. Henk voelde dit prima aan en met een rustig gesprek gestart. Na een kwartiertje lag ik weer op de behandeltafel. Ik had wel toestemming gegeven om te prikken en mijn hart bonkte in mijn keel. 5 teugen lachgas en ik voelde niets, 7 teugen lachgas en ik voelde iets komen en na 8 teugen lachgas brabbelde ik iets van “nog niets doen”, niet wetende dat de naald er al in zat en buisje 3 al bijna vol was. Ik voelde echt niets, nam voor alle zekerheid nog 2 extra teugjes lachgas en viel in een soort van bijna slaap. Hoorde wel wat gepraat om mij heen. Het kapje werd van mij afgenomen en langzaam drong het tot mij door dat alles al klaar was. Ik vierde feest in mijn hoofd, het is gelukt!! Ik heb bloed af kunnen geven!!

Dank jewel Henk voor deze bijzondere prettige manier van samenwerken! Ik heb me geen moment angstig gevoeld en vind je een bijzonder mens. Dank jewel Lisa dat je mij hebt overtuigd om hier toch mee door te gaan!