Meander MC : Amersfoort

Willen reizen, maar geen vaccinaties durven halen wat nu??

Ik heb de prikpoli online gevonden, ik ben ernaar gaan zoeken toen ik samen met een vriendin besloot te gaan reizen in de kerstvakantie. De reis gaat naar Thailand, Indonesië en Maleisië. Alles was leuk en geboekt, maar toen kwam voor mij het minder leuke gedeelte er moeten injecties gehaald worden. Na veel zoeken en overwegingen kwam ik op de site van Henk Schenk ik ben ervaringen gaan lezen en wou dit misschien ook wel overwegen na alle positieve reacties (dit was voor mij al een hele stap om dit te gaan doen) ik heb veel therapieën gevolgd voor mijn naalden angst, maar niks werkte en dit was eigenlijk mijn laatste optie om te proberen. Na wat mail contact was er een afspraak ingepland voor een intakegesprek. Ik was enorm zenuwachtig, omdat ik niet wist hoe ik het me kon voorstellen. Het was ook heel dubbel je weet waar je de injecties voor haalt, maar alsnog was de angst je de baas. Wat ik fijn vond is dat Henk ook echt de tijd voor je heb om je verhaal te vertellen, maar ook dat hij het begrijpt en je niet voor gek verklaard (wat veel dokters bij mij wel hebben gedaan). Ik werd heel erg op me gemak gesteld en het voelde ook niet of je in gesprek was met een dokter, maar het voelde voor mij meer als een coach. Tijdens het intakegesprek werd ik heel erg gerustgesteld en werd alles doorgesproken voor de volgende keer ook gingen we nog rustig oefenen met het lachgas. Voor mij is het intakegesprek heel belangrijk geweest, want ik ging met een rustiger gevoel naar huis. Ik was natuurlijk wel nog heel erg zenuwachtig voor de afspraak dat er geprikt zou worden, maar dat is logisch als je enorm bang bent. De dag van de injecties was aangebroken en ik reed naar Amersfoort en zei vaak tegen mezelf: je gaat het gewoon doen, want je gaat een hele mooie reis maken. In mijn geval kwam ik hier echt puur voor mezelf omdat ik hier voor gekozen had en dit hield ik al die tijd in me achterhoofd. Toen ik werd opgehaald om naar binnen te gaan bij Henk stonden de tranen in me ogen en was mijn spanning enorm hoog, maar toen ik eenmaal binnen was werd ik gelijk weer op me gemak gesteld en werd het consult op een rustig tempo voortgezet. Ik heb me overgegeven aan het lachgas, wat ik eerst heel lastig vond, maar hoe meer je je overgeeft aan het lachgas hoe een betere werking het heeft. Van het moment van prikken heb ik echt amper gevoeld en was echt binnen een paar seconde gebeurd. Het was zo snel dat ik verbaasd was dat het zo snel was gegaan, maar ook dat ik het gewoon gedaan had. Dit was echt een overwinning en vond Henk echt mijn held, want door hem heb ik nu wel me injecties kunnen halen. Mijn ervaring met de prikangst poli is dan ook echt heel erg goed ik zou de volgende keer zeker niet meer zo zenuwachtig zijn als hoe ik dat was voor die afspraak. Ik zou de prikpoli aan iedereen aanraden met een enorme angst voor naalden puur omdat Henk je begrijpt, je op je gemak stelt en je helpt met je angst te overwinnen.