Meander MC : Amersfoort

En mijn zoon…..die was heel trots op zichzelf dat het hem gelukt was

Het is niet fijn om als moeder je kind te zien lijden bij het krijgen van een prik.

De angst, het gevecht met iedereen om zich heen, het gespannen lichaam, het geschreeuw. Al sinds mijn zoon een peuter was had ik al in de gaten dat naalden niet zijn ding waren. Overal waar ik met mijn zoon naar toe ging voor een prik kwam ik weer teleurgesteld naar buiten. Elke keer weer zonder resultaat. Door alles wat ik heb meegemaakt met mijn zoon, inmiddels 13 jaar, is het voor mij als moeder ook een traumatische ervaring geweest. Onlangs moest mijn zoon voor reisvaccinaties naar het tropencentrum in AMC. Weer was het prikken niet gelukt.Ik was ten einde raad.

Samen met een collega van mij zaten wij op internet te zoeken naar hulp tot wij bij prikangst belandden. Ik kreeg al gauw de indruk dat prikangst wel de oplossing zou kunnen bieden.Mijn zoon en ik konden al heel snel voor een intake gesprek komen. Het gesprek voelde meteen goed. De heer Schenk heeft duidelijk uitgelegd wat wij konden verwachten. Mijn zoon was bij het intake gesprek al zo op zijn gemak gesteld dat hij zonder te aarzelen plaats nam in de behandelstoel voor een oefening. Het voelde volgens mijn zoon meteen goed en vertrouwd.

Bij het volgende consult kon er al geprikt geworden. Ik was de hele tijd ontzettend nerveus en gespannen. De dag voor het toedienen van de vaccins naderde.Ik was nog zenuwachtiger dan mijn zoon. En daar zaten wij dan weer bij de heer Schenk op de behandelkamer. Een ontspannen gesprek volgde waarna mijn zoon aangaf dat hij gereed was voor de prik.Ik wist niet wat ik meemaakte toen mijn zoon in een mum van tijd van de stoel opstond. Geprikt en al. Mijn geluk kon niet op. Ik slaakte een kreet van blijdschap.
En mijn zoon…..die was heel trots op zichzelf dat het hem gelukt was.Ik zou iedereen die hetzelfde als mij heeft meegemaakt willen aanraden om hulp te zoeken want die is er. Dankzij prikangst heeft mijn zoon zijn angst overwonnen.